Smola a hrušky v novom klipe reagujú na metanolovú kauzu!

Smola a hrušky v utorok zverejnili nový videoklip k piesni Pod kontrolou, ktorú nahrala spolu s českou pop-punkovou kapelou Rybičky 48. Klip je svojráznou odpoveďou na stále aktuálnu metanolovú kauzu, ktorá zatiaľ stála životy 27 ľudí.

„Často sa nám zdá, že máme všetko pod kontrolou, ale realita je úplne iná. Klip je reflexiou na momentálnu situáciu. Každý si môže kedykoľvek vyrobiť, kúpiť či vypiť náboj, ktorý ho pošle na onen svet. Psychopatov, úchylov a hajzlov je v oboch republikách viac než dosť. Je úplne jedno, či žijú v smradľavej chatrči alebo jazdia v luxusných autách, možno ani neviete, že ich poznáte,“ uviedol frontman skupiny Smola a hrušky Spoko Kramár.

„Pieseň vznikla v priebehu jarného turné, kedy sme sa mali možnosť presvedčiť, že nikto nemá k alkoholu bližšie ako Smola a hrušky, ale i tak sa veci občas môžu vymknúť kontrole,“ uviedol Kuba Ryba z kapely Rybičky 48, ktorý narážal na to, že členov Smola a hrušky v apríli zatkli po vyplienení hotelového baru v Milevsku. „O tom, že všetko je pod kontrolou len do určitého času nás napokon presvedčila aj metanolová kauza,“ dodal Ryba.

Skladba Pod kontrolou, ku ktorej videoklip nakrútil mladý slovenský tvorca Enrik Bistika, sa nachádza na ostatnej štúdiovke Smola a hrušky s názvom Palec hore (2012). Zaujímavosťou je fakt, že ide už o siedmu pieseň z aktuálneho albumu, ktorá má videoklip.

Link na oficiálny klip: https://youtu.be/ZX4ZqpVmzBQ

Zdroj: Smola a Hrušky
Foto: Smola a Hrušky