Smola a Hrušky – We can reach the Sky with Peter SAGAN.

SMOLA A HRUŠKY – “We can reach the Sky with Peter SAGAN”, po fantastickom úspechu Petra Sagana na TdF 2012, rovnako ako aj na čerstvo skončenej TdF 2013 sa reggae punková kapela Smola a Hrušky “zelenému projektilu” Petrovi Saganovi rozhodla poďakovať a zverejnila dnes na portáli Youtube skladbu “We can reach the Sky with Peter Sagan”, venovanú práve našej cyklistickej jednotke.

“Rešpekt, ako Peter Sagan dokázal rozpútať národnú hystériu okolo cyklo športu. Rovnako ako na slovenských hokejistov je na neho určite tiež hrdých mnoho Slovákov. Opäť niekto spojil národ a Peter Sagan určite ostane vzorom pre mnohých ľudí a motivačná by mala byť aj naša skladba. Nech sa mu dobre šliape do pedálov keď sa k nej dostane,”  hovorí o vzniku skladby líder kapely Smola a Hrušky Jozef “SPOKO” Kramár, ktorý je veľkým športovým fanúšikom. Sám v minulosti reprezentoval ČSFR v basketbale a niekoľkokrát v tomto športe získal aj titul majstra Slovenska.

Skladba je naspievaná po anglicky, aby jej rozumel každý, kto má rád Petra Sagana a dostane sa k nej. Na rozdiel od ostatnej tvorby Smoly a Hrušiek, ktorá je známa svojím ironickým uhlom pohľadu na svet, skladbu “We can reach the Sky with Peter SAGAN” zobrala kapela vážne.

Zdroj: Smola a Hrušky band