Šok pre organizátorov festivalu Topfest a celý rockový svet! Zomrel bubeník Twisted Sister! 

Necelých 100 dní pred začiatkom 12. ročníka Topfestu prišla smutná správa od hlavného headlinera festivalu. Americká skupina Twisted Sister prišla o dlhoročného bubeníka! A.J. Pero zomrel v spánku v tour buse počas turné s bočným projektom skupiny pod názvom Adrenaline Mob.

Heavy metalová stálica tak prišla o svoj „motor“ a „rytmus“, ktorý Anthony Jude Pero udával v skupine od roku 1982. AJ bol pri všetkých najväčších hitoch a úspechoch skupiny, ktorá sa teraz len veľmi ťažko spamätáva z nečakaného osudu. „Môj priateľ, môj brat, moja kapela, môj kamarát dnes zomrel. Moje srdce je zlomené – RIP A.J. Pero“ tak reagoval na jeho smrť frontman a spevák skupiny Dee Snider.

Jeho smrť priniesla smútok aj na Slovensko, keďže na piešťanskom letisku v rámci nášho najväčšieho rockového festivalu Topfestu mala táto skupina vystúpiť ako hlavný headliner podujatia v sobotu 27. júna 2015. Malo ísť o vôbec prvý koncert Američanov na Slovensku.

TWISTED_SISTER_©_Tim_Tronckoe

V tejto chvíli nerozmýšľame nad tým, čo bude – cítime veľký smútok ak odíde takáto legenda – až oficiálne vyjadrenie manažmentu skupiny o pár dní ukáže, aký bude ďalší osud turné, v rámci ktorého mali zavítať aj k nám,“ hovorí Dušan Drobný z organizačného tímu festivalu.

Skupina Twister Sister sa sformovala ešte v roku 1972 okolo gitaristu Johna Segalla používajúceho umelecké meno Jay Jay French. V súčasnej zostave hrala s prestávkou v 90. rokoch od roku 1982.

Spevákom je Dee Snider, druhým gitaristom Eddie „Fingers“ Ojeda, basgitaristom Mark „The Animal“ Mendoza.

Debutovým štúdiovým albumom Twisted Sister bola nahrávka Under the Blade z roku 1982. Prelomovou bola tretia doska Stay Hungy, ktorá vyšla o dva roky neskôr. Nachádzali sa na nej aj hity We’re Not Gonna Take It a I Wanna Rock, ktoré kapelu preslávili najviac. Z albumu sa predali po vydaní vyše dva milióny kópií, čo Newyorčanom v tom období definitívne otvorilo cestu medzi najúspešnejších interpretov.

V textoch sa skupina zameriavala najmä na kritiku vzdelávacieho systému a problematické vzťahy medzi rodičmi a ich deťmi. Twisted Sister vydali v 80. rokoch ešte dve štúdiovky a po obnovení kariéry v predošlej dekáde ďalšie dve. Na koncertných pódiách sa zviditeľňovali aj nápaditými kostýmami a make-upom.

Zdroj: Agentúra DUNA