Sólový projekt gitaristu Slobodnej Európy Sveťa Korbeľa JEHO SKROMNOSŤ & PERSONÁL vydáva debutový album Žiadny rešpekt! a vyráža na minitour!

Jeho Skromnosť & Personál je názov sólového, resp. bočného projektu gitaristu a spoluzakladateľa rockandrollovej kapely Slobodná Európa Sveťa Korbeľa, ktorý vznikol len pred dvoma rokmi v 2013 ešte pod názvom Cukor a bič.

O rok neskôr ho Sveťo premenoval na súčasný názov Jeho Skromnosť & Personál. Kapela hrá drsný punk rock od podlahy s cieleným špinavým garážovým zvukom, pričom sama svoj štýl označuje ako garage psychedelic punk. Je ovplyvnená kapelami ako Stooges, Ramones, MC5 či Damned a vznikla Sveťovou iniciatívou, keďže sa mu časom nakopilo viacero hudobných nápadov, ktoré postupne pretavil až do hotových pesničiek, ktoré by sa však pre jeho materskú kapelu Slobodná Európa štýlovo až tak moc nehodili.

2 - Jeho Skromnosť & Personál, 2015, foto Ľubomír Bafoart Drahos

Okrem samotného gitaristu a speváka Sveťa Korbeľa kapelu Jeho Skromnosť & Personál tvoria basgitarista a vokálista Martin „Štulo“ Štulajterbratia Kubo (gitara) a Jano (bicie) Hrčkovci, známi zo stále aktívnych kapiel Kaktus a Ramones Bratislava, či z dnes už neexistujúcej formácie Pink Panther. Svoj prvý premiérový koncert a doteraz zatiaľ jediný, kapela absolvovala minulý rok v Bratislave, konkrétne 15. augusta 2014 na lodi počas plavby po Dunaji z prístavu po hrad Devín a naspäť. Tento koncert sa zvukovo celý zaznamenal a je možné si ho vypočuť, či dokonca celý stiahnuť na stránkach Soundcloud tu:

V lete tohto roku sa kapela na pár dní zavrela do štúdia, konkrétne do priestorov bratislavského klubu MMC, kde nahrala svoj debutový album s názvom Žiadny rešpekt! Pesničky s cieľom dosiahnutia špinavého garážového zvuku nahrala naživo v podstate na jednu šupu, čím sa dosiahol výsledný efekt. Album „Žiadny rešpekt!“ vychádza tieto dni a obsahuje 10 nasledovných skladieb:

Intro
Nech padne veľký Babylon
V tomto storočí
Blúdny kruh
Methadon
V krajine Lorda Alexa
Kde to som?
Nikto nie je doma
C.P.Z.
Žiadny rešpekt!

3 ochutnávky z albumu sú na vypočutie tu:

 

 

Pri príležitosti vydania tohto debutu kapela pripravila na najbližšie obdobie aj minitour v podobe šiestich koncertov, pričom na každom z nich túto svoju novinku aj pokrstí!

JEHO SKROMNOSŤ & PERSONÁL – MINITOUR 2015:
25.09.2015 –Trnava, City Club, hosť: The Wilderness
26.09.2015 – Bratislava, Randal Club, hosť: The Wilderness
29.09.2015 – Nitra, Frankie Rock Club, hosť: Shadow of Television
03.10.2015 – Stupava, Areál Stupavarskéhopivovaru, Deň otvorených dverí
09.10.2015 – Banská Bystrica, Klub 77, hosť: Shadow of Television
10.10.2015 – Nové mesto nad Váhom, Klub Za Rampami, Happy punk 3

Najbližšie koncerty po odohratí tehto premiérového mini turné Jeho Skromnosť &Personál plánuje na február 2016 a následne by sa rada predstavila aj na letných festivaloch. Na každom z blížiacich sa koncertov sa bude dať tento nový album kapely samozrejme aj zakúpiť, od októbra potom bude k zakúpeniu cez portál www.zijemehudbou.sk.

Facebook: https://www.facebook.com/cukorandbic
Bandzone: https://bandzone.cz/jehoskromnostpersonal
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/jehoskromnostpersonal
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/svetokorbel/
SoundCloud: https://soundcloud.com/jeho-skromnos-person-l

jeho skromnost & personal plagat

Zdroj: Roman Fecko, RF music agency