Sony Ericsson Freestyle Motocross: Fínsky pretekár Ilkka Sallo predvedie najväčšiu lahôdku – dychvyrážajúci trik body varial!

Tohtoročná Sony Ericsson Freestyle Motocross šou ponúkne hneď niekoľko prvenstiev. To najnovšie sa viaže s menom fínskeho pretekára Ilkka Salloa. Freestylista z krajiny majstrov sveta v ľadovom hokeji sa vráti na miesto, kde jeho krajania vybojovali majstrovský titul, aby predviedol trik, aký Slovensko ešte nezažilo – dychvyrážajúci body varial. „Ovláda ho len päť ľudí na svete. Jazdec vyskočí z motorky, otočí sa okolo nej o 360 stupňov a ešte vo vzduchu dosadne. Body varial bude najväčšou lahôdkou akcie,“ povedal o absolútnej slovenskej premiére organizátor pretekov Jozef Murín.     

„Vidieť  takúto akciu na vlastné oči, vidieť skákať „bláznov“ na motorkách dole hlavou  je neopísateľný zážitok. Pretekári budú skákať až 25 metrov do diaľky a vo výške 11 metrov predvedú neskutočné triky, pri ktorých bude divákom tuhnúť krv v žilách,“ dodal Jozef Murín. Sony Ericsson Freestyle Motocross sa uskutoční už túto sobotu 4. júna 2011 v Aréne Ondreja Nepelu.

 Vstupenky na prvú freestyle motokrosovú šou v Bratislave sú dostupné na predajných miestach Ticketportalu a on-line na www.ticketportal.sk, od 25 eur. Deti do 130 cm majú zľavu 20% z ceny vstupenky a ZŤP si môžu uplatniť 50 % zľavu, pričom členovia sprievodu si platia plnú sumu.

Organizátor akcie má už desiatku fmx pretekárov kompletnú. Zoznam potvrdených motorkárov uzavrel práve mladý Fín Ilkka Sallo, ktorý bude mať na Slovensku svoju premiéru. Jeho body varial samozrejme zaznamenáva aj internet https://vimeo.com/21152451 Jedniečná šou bude mať zsatúpenie pretekárov zo štyroch kontinentov sveta.   

Američan MIKE METZGER je prvým človekom na svete, ktorý začal jazdiť freestyle motocross a aj preto sa do sveta tohto mladého športu zapísal ako „The Godfather of Freestyle Motocross“. Zároveň je prvým americkým fmx pretekárom, ktorý sa predstaví na Slovensku.

Austrálsky kontinent bude reprezentovať Rob Adelberg – člen najprestížnejšej freestyle motokrosovej skupiny na svete METAL MULISHA. Fantastický pretekár má za sebou ťažké zranenie, pri ktorom si zlomil obe nohy, no v súčasnosti je opäť vo vynikajúcej forme a trénuje pod dohľadom takej fmx hviezdy, akou je Robie Madisson.

JOSE MIRALLES je dvojnásobný vicemajster sveta vo freestyle motokrose a doslova dýcha na krk tým najlepším pretekárom, ktorí sú tesne pred ním. Temperamentný Španiel je nielen fantastický pretekár, ale aj vynikajúci showman. Jeho doménou sú backlipy na niekoľko spôsobov.

Francúz REMI BIZOUARD je dvojnásobným majstrom sveta, top pretekár, ktorý má šancu zamiešať kartami na prvých priečkach. Preslávil sa najmä svojím trikom backflip kiss of death.  

Z krajiny vychádzajúceho slnka zavíta do Bratislavy pretekár DAICE SUZUKI. Už jeho meno napovedá, že je priam predurčený upísať sa motošportu. Ide nielen o perfektného pretekára, ale je tiež vynikajúcim showmanom. Daice pochádza priamo z tragicky postihnutého Fukushimi a iróniou osudu je, že jeho najobľúbenejší trik sa volá tsunami.  

Druhým americkým pretekárom bude BRODY WILSON. Tento mladý šport vznikol práve v Amerike a odtiaľ aj pochádzajú tí najlepší pretekári sveta. Pre Brodyho Wilsona to bude slovenská premiéra, rovnako ako pre Mikea Metzgera; obaja sú prvými americkými pretekármi tejto šou.

Susedné Česko zastúpia dva pretekári: ONDRO ZÁRUBA a FRANTIŠEK MÁCA; desiatku pretekárov uzatvára Rakúšan MARTIN SCHENK.

Sony Ericsson Freestyle Motocross je jedinečná show toho najlepšieho; ponúka saltá a dychvyrážajúce extrémne skoky na motorkách v úžasných svetelných a hudobných efektoch. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nových špičkových pretekárov, ktorí sa na Slovensku predstavia prvýkrát.

V minulosti hostili jedinečnú motocrosovú show Košice. Jej tri predchádzajúce úspešné ročníky prilákali do slovenskej východnej metropoly viac ako 25 000 fanúšikov freestyle motocrossu. Obľúbená akcia si z roka na rok získava viac fanúšikov.

Oficiálny názov podujatia: Sony Ericsson Freestyle Motocross
Dátum: 4. júna 2011 o 20.00 hod.
Miesto: Aréna Ondreja Nepelu v Bratislave
Predpredaj v sieti Ticketportal
Cena vstupeniek: 25 a 35 eur
Viac informácií nájdete na www.fmx.sk

FMX



Zdroj: FMX
Publikoval: Redakcia GREGI.NET