Sony Xperia Freestyle X-Night: Už je známa kompletná zostava jazdcov v boji o 20 000 eur!

Organizátori adrenalínovej akcie roka Sony Xperia Freestyle X-Night v kosickej Steel Arene oznámili kompletnú zostavu jazdcov. Osmička borcov zabojuje 16. novembra o prémie v celkovej výške 20 000 eur.

V zverejnenej zostave sa nachádzajú jazdci z najsledovanejších svetových motokrosových seriálov ako sú majstrovstvá sveta, X-Games či Red Bull X-Fighters.

Kompletnú zostavu tak tvorí Libor Podmol (Česko), André Villa (Nórsko), Daisuke Suzuki (Japonsko), Rob Adelberg (Austrália), David Rinaldo (Francúzsko), Jose Miralles (Španielsko), Matěj Česák a František Máca (obaja Česko).

FMX-rozpis-jazd-1

„Rinaldo je aktuálne na druhom mieste v sérii majstrovstiev sveta, len tri body za Liborom Podmolom. Očakávam medzi nimi aj v Košiciach veľký boj, tí dvaja si nič nedarujú,“ prezradil promotér akcie Jozef Murín, podľa ktorého dokáže Francúz ako jeden z mála ľudí na svete skočiť jeden z najnáročnejších trikov double seat grap back flip.

Nový muž na štartovej listine je aj Jose Miralles. Tento obľúbený Španiel sa do Košíc vracia opäť po troch rokoch. Kde sa chce ako správny desperado pokúsiť získať prvenstvo, ktorému naposledy uniklo len o vlások! „Keď hala zaburáca Oléééé, je Jose schopný všetkého!“ upozorňuje Murín.

David Rinaldo - Portrait

O prémie sa bude bojovať vyraďovacím K.O. systémom – v štvrťfinále nastúpia 4 dvojice, každý jazdec má k dispozícii 70 sekundovú jazdu. Víťazi postupujú do semifinále. Úspešní semifinalisti sa predstavia vo finále, novinkou bude súboj zdolaných semifinalistov o 3. miesto.

Diváci uvidia diváci okrem športového súboja o prémie v celkovej výške 20 000 eur aj exhibičnú časť. Chýbať nebudú synchrónne skoky trojíc, po finále predvedie kompletná zostava spoločnú jazdu, pri ktorej absolvujú všetky skoky tesne za sebou len s minimálnymi rozostupmi!

Rinaldo-David-trik

Pre veľký záujem už organizátori otvárali ďalšie sektory v hľadisku Steel Arény, cena vstupeniek v predpredaji sa pritom nemení. Zakúpiť si ich možno v predpredaji na www.ticketportal.sk. Vstupné je 19,90 eur, organizátori ponúkajú aj zvýhodnený balíček Quattro pre 4-členné skupiny za 71,60 eur.

Zoznam potvrdených účastníkov

Libor Podmol (Česká republika)
Narodený: 1. júna 1984
Motorka: Suzuki RM 250

André Villa (Nórsko)
Narodený: 27. apríla 1982
Motorka: Yamaha YZ 250

Rob Adelberg (Austrália)
Narodený: 7. novembra 1988
Motorka: Yamaha YZ 250

Daice Suzuki (Japonsko)
Narodený: 25. februára 1981
Motorka: Yamaha YZ 250

Matěj Česák (Česká republika)
Narodený: 28. septembra 1999
Motorka: KTM 150

David Rinaldo (Francúzsko)
Narodený: 18. decembra 1989
Motorka: Yamaha YZ 250

Jose Miralles (Španielsko)
Narodený: 9. júla 1982
Motorka: KTM SX 250

František Maca (Česko)
Narodený: 21.mája 1985
Motorka: Kawasaki 450

Sony-Xperia-freestyle-XNight-Plagat

Zdroj: Boardcore Agency