Soulbönding Trip 2024 láká na black metal, psychedelii i wokshopy

Prostor novogotické kaple Panny Marie Pomocné v blízkosti vernéřovické studánky ve východních Čechách se již posedmé rozezní alternativní hudbou. To vše a mnohem víc pod hlavičkou každoročního festivalového setkání s názvem Soulbönding Trip, které se tradičně odehrává na česko – polských hranicích.

Festival je již tradičně koncipován jako multižánrový s důrazem na české a polské hudební uskupení. Letos se návštěvníci mohou těšit jak na avantgardní jazz v podání královehradeckých Tribe-J, psychedelický folk skupiny Oswaldovi, polský rituální folk Bön,tak i post-punk varšavské skupiny Psychoformalina. Příznivci tvrdší kytarové hudby se mohou těšit na doom metal Grief Circle, novou inkarnaci psychedeliků Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip a fanoušci té nejextrémnější hudby si užijí kultovní plzeňský black metal Stíny plamenů nebo skvělé Mallephyr. A to je jen část těch, kteří na třídenním festivalu vystoupí. Soulbönding Trip nabízí průřez alternativními žánry od experimentálního metalu, přes psychedelický rock, temnou elektroniku a šamanský folk, až po avantgardní vážnou hudbu.

Soulbönding Trip nicméně nabízí i nehudební vyžití, které letos bude bohatší než v předchozích ročnících. Návštěvníci se budou moci zúčastnit různých workshopů, ať už jde o kovotepectví nebo linoryt, případně se mohou zaposlouchat do přednášky o slovanské mytologii nebo se projít s etnografickým výkladem. Vůbec poprvé se v sobotu otevře “lesní market” – bleší trh, kde mohou návštěvníci festivalu pořídit nebo prodat své výrobky, desky nebo cokoliv je napadne.

O nasvícení jak vnitřních tak venkovních prostor se opět postará skupina vizuálních umělců Weird Visuals, letos navíc bude prostor dekorován libereckými umělci Vikorem a Etou a o další výzdobu se postará nestor černé magie v Čechách Karel Braun.

Soulbönding Trip 2024
Termín akce: 5.-7.9.2024
Místo konání: Soulkostel, Vernéřovice https://goo.gl/maps/rsrpQDo62c396fqJA
Předprodej na Boom events: https://connect.boomevents.org/cs/event/soulbondingtrip F
acebooková stránka události: https://www.facebook.com/events/324039606976992
Facebooková stránka: https://www.facebook.com/soulbondingtrip
Instagram: https://www.instagram.com/soulbonding_trip/

TS