Speváčka Mista prichádza po zložitej životnej situácii s pozitívnou skladbou “Prežijem s láskou“.

Speváčka Mista prešla obrovským hudobným aj vizuálnym prerodom. Má za sebou zložitú životnú situáciu, na ktorú poukazuje v novej skladbe “Prežijem s láskou“. Autorom textu je sama Mista a hudbu zložil skladateľ a producent Stano Šimor. K novej pesničke Mista nakrútila pôsobivý videoklip, ktorý má na konte režisér Tomáš Krejčí.

Žiť slobodne a nasledovať to, čo mi dáva v živote zmysel… Speváčka Mista sa pred dvoma rokmi rozhodla žiť podľa tohto vzorca a vystúpiť zo života, ktorý sa od nej v rodinnej aj pracovnej oblasti očakával. A to aj napriek tomu, že sa všetci veľmi skepticky pozerali na zmeny, vďaka ktorým sa chcela posunúť ďalej.

Prešla som obrovským hudobným aj vizuálnym prerodom. Nikto mi v tej dobe neveril, dokonca ani rodina. Všetci mi hovorili, že som skončila a moja jediná cesta je robiť to, čo som robila doteraz a nič nemeniť. Chcelo to veľa odvahy plávať proti prúdu a prežiť dva roky práce v období, keď mi nikto neveril. Človek však nepotrebuje, aby mu niekto veril. Najdôležitejšie je, aby veril sám sebe, mal víziu bol skromný a pracovitý. Život nakoniec všetko poskladá tak, aby to bolo správne,vyznala sa Mista.

Mista začala tvoriť a písať vlastné pesničky a myšlienky, ktorými sama prešla a vďaka ktorým môže pomôcť ľuďom v rovnako ťažkej situácii.

Text piesne som napísala o človeku, ktorý si uvedomí, čo je skutočne dôležité, až keď príde na koniec svojho života. Jediná vec, ktorú si v tej chvíli praje, je vrátiť späť čas, aby mohol veci napraviť a prežiť ich inak,hovorí Mista.

Hudbu k skladbe “Prežijem s láskou“ napísal Stano Šimor, text má na konte sama Mista.

„Môj skladateľský proces je veľmi nepredvídateľný. Keď to na mňa príde, musím nechať všetko, čo práve robím, zapnúť diktafón a tvoriť. Ak by som to nespravila a nechala na neskôr, už mi ta istá myšlienka znovu nepríde. Je to všetko o pocitoch. Ja tvorím a píšem len o tom, čo som sama prežila. Nikdy sa nepúšťam do tém, ktoré nemám odžité. Necítila by som sa úprimne a autenticky,“ konštatuje Mista.

Od minulého roka začala Mista zdieľať svoje myšlienky o živote a vzťahoch na svojej facebookovej stránke.

„Pôvodný zámer článkov bolo psychicky sa odreagovať v tom najťažšom období. Nikto ale nečakal, že články na sociálnych sieťach naberú tak veľký ohlas. Prichádzajú tam ľudia, ktorí nachádzajú podporu v riešení svojej ťažkej životnej situácie“, vysvetľuje Mista.

Dnes môžete vidieť Mistu každú stredu v jej televíznej relácii v českej celoplošnej TV “ Pocity s Mistou“, ktorú sama tvorí a moderuje tiež na témy v tomto duchu. Speváčka pripravuje vlastnú hudobnú talkshow, kde bude s ľuďmi komunikovať na témy, ktoré riešia v každodennom živote. Koncert bude popretkávaný jej vlastnými skladbami, a aj jej novou skladbou “Prežijem s láskou“. K nej nakrútila pôsobivý videoklip, ktorý režíroval šikovný Tomáš Krejčí.

„Klip sa nakrúcal v pražskom žižkovskom kostole, kde som točila svoje scény medzi zapálenými sviečkami. Bola tam úplná tma a všade okolo len svetlo sviečok. Nad scenárom sme sedeli spolu s režisérom, rozprávali sa o témach a o našich životoch, o udalostiach, ktoré sme prežili. V klipe hrajú skvelí českí herci. Túto úlohu som prenechala radšej im, pretože ja sa vôbec necítim byť herečkou a nerada by som do toho zasahovala. Sústredila som sa na svoje scény, kde spievam a užívala si atmosféru tmavého kostola,“ uzatvára Mista.

Mista, vlastným menom Soňa Šimorová, vyštudovala hru na husliach na bratislavskom Konzervatóriu a Vysokej škole múzických umení. Už ako 15-ročná založila svoju vlastnú kapelu, s ktorou hrávala a skladala piesne po večeroch v garáži. V 22-och rokoch sa  zúčastnila na národnom kole Eurovízie, v ktorom skončila na 2. mieste. Pár mesiacov na to podpísala zmluvu so Sony Music a vydala svoj prvý singel „Rock It!“, ktorý sa stal druhou najhranejšou skladbou v českom éteri. Rok na to vydala svoj debutový album „Show me“ vo vydavateľstve Universal Music a absolvovala trojmesačné turné v Ázii. V r.2017 prešla osobným a hudobným prerodom, ktorého výsledkom bol prvý slovenský singel „Sme tu len raz“. Singel priaznivo prijali nielen fanúšikovia, ale aj odborníci. Teraz na neho nadväzuje s novou skladbou „Prežijem s láskou“. Všetky informácie o Miste nájdete na www.mistamusic.com, www.pocitysmistou.com a na jej facebookovej stránke. Link na klip “Prežijem s láskou“ nájdete tu https://youtu.be/hZR70a90NE4

Zdroj: TS