Spevák Arakainu brázdi Československo s manželkou na harleji.

Hlas legendárnej kapely Arakain, Ján Toužimský sa počas kapelovej dovolenky vydal na cesty. Včera ráno osedlal štýlový harlej Street Glide a vyrazil z H-D Prešov na cestu po Slovensku a Čechách. Nejde však o tradičný výlet, ale účasť na celosvetovej jazde spomínanej harlejky, ktorá je na turné #Discovermore od mája tohto roka a už sa blíži k cieľu, najazdiť 20 000 kilometrov. 

„Ľudia z Harley-Davidson si spomenuli, že rád jazdím a baví ma to. Preto ma oslovili, aby som absolvoval trasu Prešov – Bratislava – Praha. Je pre mňa veľká česť byť jedným z päťdesiatich jazdcov, ktorí spoločne absolvujú 20 000km v 32 krajinách, je to niečo fantastické. Určite vznikne mnoho krásnych fotiek nádhernej slovenskej krajiny, hôr aj tejto výnimočnej motorky,“ uviedol v Prešove pre médiá ambasádor H-D J. Toužimský, kde prevzal štafetu v podobe stroja Street Glide.

IMAG1879

Doma má v garáži zaparkovaného vlastného harleja Breakout. Pri otázke, či sa nebojí, že sa po tomto zážitku rozhodne pre iný stroj, má jasno. „Na Street Glide som absolvoval cestu na Balaton a späť. Je to namakaný stroj, či už z hľadiska elektroniky alebo funkčnosti a pohodlia. Má tempomat, čo je fajn na dlhé trate, navigáciu, kufre a jazdec je na ňom chránený pred vetrom. Užil som si ju, ale u mňa stále vyhráva Breakout. 

Trasu plánovala manželka

Keďže je spevák s Arakainom koncertne vyťažený, na tento trip vzal aj svoju manželku, ktorá takisto jazdí na motorke. Práve ona naplánovala peknú trasu po Slovensku, na ktorej si užijú aj serpentíny v našich horách. V pondelok predobedom vyrazili z Prešova smerom na Poprad, odkiaľ pôjdu ďalej na Banskú Bystricu, Zvolen až do našeho hlavného mesta. Potom ich čaká cesta do Prahy, kde v piatok vystúpi s Arakainom na Praha Harley Days. „Cez leto máme 30 koncertov, kedy je moja manželka doma a stará sa o naše dcérky. Preto je skvelé nachvíľu spoločne vypadnúť z reality a vyventilovať sa,“ dodáva líder československej legendy.

Arakain na Slovensku až o rok

Po nabitom lete skupina plynule nadviaže na úspech jarného turné, ktoré absolvovala s vychádzajúcou hviezdou českej metalovej scény Dymytry. „To turné bolo úspešné až tak, že si ľudia aj promotéri vyžiadali pokračovanie. V zime preto navštívime asi všetky typické mestá v Čechách, v ktorých sa nám dobre hraje, všetko funguje ako má a sú tam pekné sály. Uvažovali sme aj nad zopakovaním nášho Trash turné, na ktorom by opäť odzneli prvé dva albumy. Ale neviem, či sa to časovo stihne. Určite neplánujeme na ďalší rok vydať nový album, keďže sa ešte chceme venovať propagácii platne Adrenalinum,“ rozpráva spevák o plánoch kapely. K aktuálnemu Arakain Dymytry Tour môžu fanúšikovia zostaviť playlist. Za pesničky sa dá hlasovať do konca septembra na arakain.dymytry.cz.

Arakain sa na Slovensku predstaví najskôr v roku 2015. „Máme v pláne veľkú vec, ktorú ešte nemôžem prezradiť, ale dúfam, že sa zastavíme aj na Slovensku.“´Aktuálne zážitky z neobyčajnej cesty Jána Toužimského si môžete pozrieť online na discovermore.harley-davidson.com.

Arakain Dymytry tour

 Zdroj: za Arakain a Harley-Davidson Prešov PR manažér Edo Kopček