Spevák Hypocrisy vystúpi už túto stredu v Košiciach!

Multiinštrumentalista Peter Tägtgren je momentálne na turné so svojim projektom Pain po východnej Európe, na ktorom predstavuje po krátkej prestávke aktuálny album Coming Home. Jeho zájazd sa blíži ku koncu a už túto stredu 26. apríla zakotví na jeden večer v košickom klube Colloseum. Po jedenástich koncertoch sa predstaví slovenským fanúšikom hlavne s novými skladbami.

„Súvisí to najmä s dynamikou našich šou, no doposiaľ sme na turné nezvykli hrať toľko nových vecí,“ priznáva Peter Tägtgren, ktorý si dal na chvíľu oddych od svojej domovskej kapely Hypocrisy. Radosť z toho majú hlavne fanúšikovia jeho projektu Pain, pretože si na novinku museli počkať dlhých päť rokov. Dobré dva roky z toho zabrali prípravy albumu Lindemann, ktorý vydal so spevákom skupiny Rammstein.

Od apríla tohto roka je tento švédsky multiinštrumentalista a jeden z najvyhľadávanejších metalových producentov na druhej časti svojho európskeho turné. Po výdatnej jesennej a zimnej časti skompletizoval návštevu európskych krajín. Novinku Coming Home predstavil postupne v Poľsku, Lotyšsku, Estónsku, Litve, Bielorusku, na Ukrajine, v Rumunsku, Bulharsku, Srbsku a do Košíc príde po zastávke v Maďarsku. Po Slovenskej premiére čaká Pain už len Rakúsko, Švajčiarsko a Nemecko. Najbližšie koncerty sú zatiaľ naplánované na letných festivaloch a po náročných piatich rokoch si menej nabitý program užíva aj samotný Peter Tägtgren. „Trochu som spomalil, ale priznám sa, že už pracujem na nových veciach s mojím synom. Ešte nevieme čo z toho bude, ale dohodli sme sa, že spravíme muziku bez využitia klávesov. Ťažko povedať, či to bude tak tvrdé ako Hypocrisy, lebo máme zatiaľ iba štyri skladby a môže sa to vyvinúť hocijako.“

Pre slovenských fanúšikov si na stredajší koncert pripravili Švédi výdatný koncertný program. „Podľa toho, čo hrali na posledných koncertoch nás čaká šestnásť skladieb od Pain in the Ass, End of the Line, Zombie Slam, cez A Wannabe, The Great Pretender, Coming Home, Dirty Woman až po On and On či Shut your Mouth,“ pozýva na koncert Raymond Kaňa, spoluorganizátor koncertu.

Košice tak čaká tento rok bez pochýb návšteva jedného z najvplyvnejších muzikantov na metalovej scéne. Pripomíname, že Peter Tägtgren je lídrom švédskej death metalovej skupiny Hypocrisy, má vlastný projekt Pain a je veľmi aktívny ako producent. Vo svojom vlastnom nahrávacom štúdiu The Abyss pracoval na nahrávkach skupín Dimmu Borgir, Dark Funeral, Amon Amarth, Sabaton, Carach Angren a mnohých ďalších kapiel, ktoré si ho vybrali. Lístky na koncert Pain, kde predstaví tento uznávaný Švéd nový album Coming Home nájdete v sieti Ticketportal.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér koncertu
Foto: Pain