Spirituál Kvintet predstaví v Dunaji nový album!

Nielen osvedčené skladby z vyše 50-ročnej histórie súboru, ale aj nový materiál z pripravovaného albumu bude znieť na piatkovom koncerte českej folkovej legendy Spirituál Kvintet. Skupina si na vystúpenie, ktoré sa uskutoční v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, totiž odskočí priamo zo štúdia, kde práve nahráva nový album.


„K Bratislave máme veľmi špeciálny vzťah, a keďže sme tu už dlho nevystupovali, tešíme sa na publikum aj atmosféru, ktorá je pre nás na Slovensku vždy predsa len trochu iná a svojím spôsobom neopakovateľná,“ hovorí zakladateľ a dlhoročný líder skupiny Jiří Tichota.

Spiritual Kvintet

Historicky prvá česká folková skupina sa pri svojom vzniku inšpirovala najmä tvorbou amerických pionierov folku ako Pete Seeger či Joan Baez a až neskôr zaradila do svojho repertoáru žáner, ktorý dnes dominuje – černošské spirituály. V časoch totality boli vždy zásadnou udalosťou najmä jej vystúpenia na kultovom festivale Porta, ktorý vtedajší režim síce nenávidel, ale toleroval. Práve skladby Spirituál Kvintetu ako Za svou pravdou stát či Až se k nám právo vrátí boli pre mnohých symbolom boja za slobodu a za zmenu režimu.

Členmi Spirituál Kvintetu boli počas 50-ročnej histórie skupiny mnohí známi českí hudobníci, napríklad Karel Zich či súrodenci Nedvìdovci. Vystúpenia skupiny sú stále sporadickejšie, aj práve preto sú o to väčšou udalosťou pre ich priaznivcov.

Predpredaj vstupeniek prebieha prostredníctvom internetovej stránky www.orepole.sk, pričom v predaji je už len posledných asi 50 lístkov.

Spiritual Kvintet

Zdroj: Agentúra Ore Pole
Publikoval: Redakcia GREGI.NET