Spolupráca Bratislavy a Viedne? After Hours a Siluh prinesú do Obludy gitarovky z Rakúska!

Promotérska skupina After Hours pokračuje vo svojej činnosti aj v roku 2013 a hneď prvou akciou opäť zamieri k ľuďom zo sympatického viedenského vydavateľstva Siluh.

Po Mile Me Dead a A Thousand Fuegos, ktorí vystúpili v bratislavskom klube Obluda v októbri si 19. januára zahrajú na rovnakom mieste gitarové projekty Judy, You’re Not Yourself TonightRobotra. Doplní ich bratislavský elektronický producent Herzog Herzog (https://exitab.org/herzogherzog). After Hours tak so Siluhom pripravia bratislavskú edíciu kultovej viedenskej klubovej noci Club Weird Kong.

Duo Judy, You’re Not Yourself Tonight (https://www.facebook.com/JYNYT) vzniklo len v lete uplynulého roka a za sebou má len pár koncertov, no nadväzuje na staršie projekty jeho ústrednej dvojky – speváka a gitaristu Ant.Cara (tvoriaceho aj sólovo) a bubeníčky a speváčky La.La z kapely Die Eternias. Debutový singel by im mal vyjsť na jar, preto bude koncert v Bratislave jednou z prvých možností počuť niečo, čo nazývajú pirátsky poprozbitý blues.

Kapela Robotra (https://www.facebook.com/pages/Robotra/291250847118) naopak o sebe hovorí, že skladá krásne melódie, ktoré ukrýva pod tonami fuzzu a distortionu. Ich priamočiare, dvojminútové skladby (https://www.youtube.com/watch?v=9tJJCnwZGBg), majú blízko k The Thermals a s primeranou úctou k overeným menám sa inšpirujú aj u Pixies alebo Husker Du.

Koncert začne o dvadsiatej hodine za 4 eurá vstupného. Vďaka spolupráci Siluhu a After Hours si môžu bratislavský večer užiť aj návštevníci z Viedne, keďže rakúska strana pripravila na večer kyvadlovú dopravu. Vzájomná spolupráca bude pokračovať 21. februára, keď si vo Viedni zahrajú dvaja interpreti z Exitabu: Aches a Herzog Herzog a to práve na Club Weird Kong v Transporter Bare

AFTER HOURS 13:01 presents CLUB WEIRD KONG
JUDY, YOU’RE NOT YOURSELF TONIGHT (AT) | ROBOTRA (AT) | HERZOG HERZOG (SK)
19. 1. 2013 | 20:00 | 4 e

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows