Spolupráca s britským producentom. Ďalšia novinka od Eriky Elien – Cesta

Eriku Elien poznajú slovenskí, českí, ale aj zahraniční fanúšikovia z rôznych hudobných projektov. Spevu a hudbe sa venuje od 15 rokoch a od vtedy spievala v niekoľkých úspešných kapelách. Minulý rok sa však rozhodla pre sólovú dráhu a vydala prvú skladbu, „Nie si v tom sám“ – baladu so silným odkazom, venovanú ľudom trpiacim duševnými chorobami.

Pred začiatkom tohto leta potešila Erika fanúšikov druhou novinkou s názvom „Hlavu hore“, energickou skladbou, opäť s povzbudivým charakterom.

Do tretice všetko dobré

V týchto dňoch predstavuje speváčka Erika Elien v poradí tretiu skladbu z jej pripravovaného EP, ktorá má názov „Cesta“. Tentokrát je to energická, živá skladba s letným nádychom.

Na skladbe spolupracovala s britským skladateľom a producentom Max McLellan-om, ktorého hudba bola v priebehu rokov prezentovaná v rádiu BBC, CBS, HBOMax, Talksport, Rádiu X a mnohých ďalších.

„Na mojom pripravovanom EP spolupracujem s niekoľkými umelcami, slovenskými aj zahraničnými. Našla som v tom niekoľko výhod a benefitov. Konkrétne skladbu „Cesta“ som tvorila s veľmi talentovaným britským skladateľom Maxom McLellanom. Naživo sme sa nikdy nevideli, keďže on býva v Anglicku. Celý čas si píšeme správy, voláme, posielame súbory, nahrávky a proste nejako to funguje. Pre mňa bolo hlavne podstatné, aby sme si  sadli po hudobnej aj ľudskej stránke“, prezradila Erika Elien.

Ako prezrádza názov, skladba je o ceste životom. „Táto skladba je moja ďalšia spoveď a verím, že sa v nej veľa ľudí nájde. Je o ceste životom, ktorá býva občas kľukatá, plná prekvapení, pádov a vzostupov, s možnosťou si vybrať, ktorým smerom ísť. Z vlastnej skúsenosti viem, že kto nič nerobí, nič nepokazí. Chyby patria k životu a práve cez ne sa učíme, rastieme, dávame si nové výzvy a vyberáme si ďalší smer“, vysvetlila Erika.

Tentokrát si prizvala na inšpiráciu aj textára. „Myslím si, že čím viac ľudí pracuje na skladbe, tým je skladba v závere bohatšia. Keďže som mala jasnú predstavu o tomto texte, oslovila som môjho dlhoročného priateľa Rastislava Gettu. S Rasťom som písala texty aj v mojej bývalej kapele Symfobia a poznám veľmi dobre jeho štýl. Spoločne sme dali textu presne takú podobu, akú som si predstavovala.“

Finálnu podobu dostala skladba opäť v štúdiu Randal Records pod vedením Zoliho Tótha.

Videoklip sa točil na Slovensku a v Taliansku

„Na túto skladbu som nechcela točiť nič zložité a výpravné. Vo videoklipe sú zábery z lúky pri mojom dome, ktoré natočil kameraman Javor Divotvor. Chvíľu som si myslela, že to bude stačiť, ale stále som sa pohrávala s myšlienkou, že tam chcem mať aj more, keďže sa spomína v texte skladby. Nakoľko som mala naplánovanú dovolenku v Taliansku, rozhodla som sa počkať a dotočiť ďalšie zábery z dovolenky. Tie sa podarili natočiť v Neapole a na mieste niekdajšieho antického mesta Pompeje.“ prezradila Erika. 

Podobne ako predchádzajúce klipy, aj tentokrát zverila Erika strih ostrieľanému kameramanovi Adamovi Lapšanskému.

Zdroj: Erika Elien
Foto: Veronika Klimonová