Sprievodné podujatia festivalu EASTSIDER!

Bohatú filmovú nádielku na festivale Eastsider v Prešove si môžete spestriť návštevou niektorých z kvalitných sprievodných podujatí. Koncerty sa odohrajú v piatok 24. a sobotu 25. augusta.

Banskobystrické zoskupenie Plastic Swans si v ostatnom roku na svoje konto pripísalo ďalšie vydarené EP Poems. Obsahuje 5 noviniek a mimo iných skladieb si ich môžete vypočuť v piatok v Bizzar clube. V ten istý večer po polnoci sa vám predstaví The Cubes. Svieže veselé a ženské piesne v podaní sestier Humeňanských a Katky Knechtovej vám predvedú prapočiatky nového hudobného žánru na Slovensku pod názvom „kockatý punk“. Zlatým klincom večera v Bizzar clube bude kapela, ktorá nepotrebuje bližšie predstavovať. Chiki Liki Tu-a je na našej scéne už 16 rokov a ich hity už zneli na vyše tisícke koncertov v 15 krajinách.

Piatkový a následne aj sobotný večer bude festivalu Eastsider patriť aj scéna v Prešovskom Wave club-e. Najprv to budú Pjoni & Ink Midget a vzápätí ambientové, až rytmické piesne v podaní človeka, ktorý vystupuje pod menom DeadJanitor. Nasledujúci večer sa môžete tešiť na mladé slovenské kapely Got Blue Balls a TeaPot. Mimo hudobného sprievodného programu sa budú v rámci festivalu organizovať aj premietania pod holým nebom v krásnych priestoroch Záhrady umenia v Prešove.

Organizátori pre divákov pripravili aj predstavenia bez vstupného a to v každý deň festivalu vždy prvý premietaný film v každej sále.

Pozor, študenti a dôchodcovia môžu ešte stále využiť šancu získať akreditáciu zadarmo pri online registrácii do 15. augusta – viac informácií o tejto možnosti aj o ostatnom programe festivalu nájdete na https://www.vresk.sk/eastsider !

Zdroj: OZ Vresk Factory