Star Rally Historic vyhodnotí opäť odborná komisia!

V loňském roce došlo ke změně v hodnocení volného závodu historických automobilů pod názvem Star Rally Historic. Populární vložený závod se uskuteční při Barum Czech Rally Zlín již popáté a přiláká opět skvostné vozy z minulých let.

Na startu se objeví i legendární vůz Audi Sport Quattro S1. Jeden představí v hlavní soutěži slovenský jezdec  Jozef Béreš jr,. další poté na vybraných rychlostních zkouškách legendární pilot Leo Pavlík, který si pro zlínskou rally přivezl originální vůz z Německa. V předchozích třech letech rozhodovali diváci o celkovém pořadí posádek pomocí zaslaných SMS zpráv, celkové pořadí určila v loňském roce premiérově sestavená jedenáctičlenná komise. Ta ohodnotí nejzajímavější posádky Star Rally Historic i při letošním pátém pokračování, které slibuje mimořádně silný divácký zážitek.

Jednotliví komisaři budou sledovat posádky Star Rally Historic na rychlostních zkouškách v pátek i sobotu a budou hodnotit jak soutěžní automobily, tak i jízdu jednotlivých posádek. Stejně jako v předchozích letech nejde o vteřiny na rychlostních zkouškách, ale o to udělat co největší show. Na základě toho má každý z hodnotících členů za úkol vybrat pět nejzajímavějších posádek a těm udělit body od 1 do 10. Na konci rally se body od všech komisařů sečtou a tím budou dány výsledky. Slavnostní vyhlášení proběhne na cílové rampě pod zlínským Velkým kinem, posádky se zde objeví v sobotu 1. září v 16.30 hodin.

Star Rally Historic bude hodnocena na základě pozorování posádek odbornou komisí. Jejími členy jsou v abecedním pořadí:
Roman Fluxa – rallylife.cz
Michal Forst – novinář
Bořivoj Chaloupka – fotograf
Jindřich Lasík – fotograf
Petr Lusk – fotograf
Daniel Petr – designer Škoda Auto
Tomáš Plachý – šéfredaktor časopisu Rally
František Rosický – bývalý předseda svazu rally FAS AČR
Pavel Schovánek – několikanásobný mistr ČSR, předseda svazu rally FAS AČR
Pavel Valoušek sen. – soutěžní jezdec, několikanásobný mistr ČSR v rally
Zdeněk Weiser – novinář, specializující se na historickou soutěžní techniku

Zdroj: Barum Czech Rally Zlín