Startuje nový portál Fair Price Music, bude predávať hudbu, kapelám ponúkne aj crowdfunding.

Na český a slovenský trh vstupuje nový kanál na podporu hudby. Fair Price Music startuje 15. října, hudebníci díky této platformě mohou dostat svou muziku napřímo k fanouškům. Kromě prodeje hudby s minimálními poplatky nabízí Fair Price Music také fanouškovský crowdfunding a má navíc ambice expandovat do zahraničí a dostat tam i českou hudbu.

Fair Price Music nabízí hudebníkům možnost prodávat hudbu přímo bez dalších prostředníků. Prodávat se budou celá alba, hudebník si na portále Fair Price Music stanovuje cenu za své dílo sám. Faktická cena ale bude záviset na nakupujícím, který bude moci přispět i vyšší částkou.

„Naším hlavním cílem bylo vytvořit fanouškovský kanál pro podporu hudby a muzikantů. Hudebních ‚supermarketů‘ je dnes obrovské množství, stejně tak jako možností stáhnout hudbu zdarma. Tomu určitě nechceme konkurovat. V našem projektu jde prioritně o to, aby fanoušek mohl přímo podpořit svého oblíbeného interpreta. Nakupující proto mohou za album zaplatit i více, než si nastaví sama kapela, a také se mohou rozhodnout, zda transakční poplatky zaplatí sami nebo zda tyto půjdou na vrub kapely,“ říká Ondřej Novák z týmu Fair Price Music.

Fair Price Music nabízí také funkci Donate, tedy crowdfunding na podporu hudebních projektů – ať už nahrání desky nebo vybavení zkušebny. Po odečtení transakčních poplatků se z Donate dostane muzikantům plných 95 % financí.

Za projektem Fair Price Music stojí kromě muzikanta Ondřeje Nováka také další hudební fanda Tomáš Hofer, v devadesátých letech jeden ze zakladatelů antivirového AVG: „Máme připraveny další nápady, jak pomáhat kapelám a potěšit hudební fanoušky, a to nejen u nás a na Slovensku. V brzké době například chystáme další jazykové mutace portálu,“ Další plány tvůrčího týmu vysvětluje Ondra Novák, který sám hraje v kapele Gate Crasher: „Chceme spolupracovat i s kluby, nahrávacími studii, i dalšími s hudbou spojenými lidmi a organizacemi, vše s cílem pomoci kapelám a jejich muzice přesně podle našeho motta Hudba za to stojí.“

Specifikace portálu Fair Price Music:
– Registrace zdarma
– 90 % financí z čistých příjmů z prodeje hudby směřuje k autorům
– 95 % financí z čistých příjmů z Donate směřuje k umělcům
– Prodej celých alb
– Podporované formáty: mp3, FLAC, ogg
– Formy platby: platba kartou, přes PayPal účet, kreditem Fair Price Music

Fair Price Music – Portál Fair Price Music slouží hudebníkům a jejich fanouškům a podporovatelům. Je prostorem, kam hudebníci umisťují svá díla (svou hudbu) a sami stanovují jejich cenu. Cílem Fair Price Music je podporovat hudbu a hudebníky všech žánrů a zaměření, zpřístupnit jejich díla fanouškům a chovat se na obě strany ve všech ohledech fair.

https://www.fairpricemusic.com/cz/

Zdroj: Fair Price Music