Stefano Guzzetti sa predstaví na Slovensku

Stefano Guzzetti je taliansky klavirista a skladateľ, má na svojom konte viac než 32 miliónov prehratí na hudobných platformách a viaceré turné v USA, Európe a Japonsku. Je významným interpretom na medzinárodnej scéne modern classic. Veľmi dobre si rozumie s klasickou elektronickou a modernou hudbou.

Pracoval pre návrhárov Dolce & Gabbana, ktorí si vybrali jeho hudbu ako kulisu k prehliadke D&G 2017 pod taktovkou oscarového režiséra Giuseppe Tornatoreho. V roku 2018 vystúpil pre rovnakú značku v New Yorku na Dolce & Gabbana – High Jewelry, podujatie moderovala herečka Sarah Jessica Parker.

Pre jedno z najvýznamnejších knižných vydavateľstiev v Taliansku Einaudi vytvoril sound design a sprievodnú hudbu k viacerým knižným upútavkám (Haruki MurakamiFrancesco Abate, a pod).

V roku 2019 vydavateľstvo Deutsche Grammophon zaradila jeho skladbu “1983“ do projektu XII. Výberový album Fleurs oslavuje 10 rokov hudobnej kariéry a jeho súčasťou je aj skladba, ktorá vznikla v spolupráci s legendárnou speváčkou Lisou Gerrard (Dead Can Dance, Zlatý glóbus za hudbu k filmu Gladiátor).

Jeho ďalším projektom bola hudba k filmu Eddie & Dunny s Gabrielom Lunom (Terminator: Dark Fate, The Last of Us, uviedol Netflix) e Joannou Vanderham (The Runaway) v réžii Desmonda Devendisha. Skomponoval aj hudbu k šiestim epizódam televíznej série Ghost Hotel, v ktorej účinkovala aj spisovateľka Michela Murgia. Sériu uviedla stanica Sky Arte v januári 2022.

Spolupracuje so známym britským vydavateľstvom Mute Recording, ktoré má pod krídlami hudobné legendy ako Depeche Mode, Nick Cave and Bed Seeds, New Order a Erasure.

Kulisami jeho koncertov boli viaceré pôsobivé miesta, ako napríklad starobylé kamenné stavby Nuragy na Sardínii.

Stefano Guzzetti vystúpi na Slovensku po prvýkrát. Koncert sa koná v rámci 24. Týždňa talianskeho jazyka a kultúry vo svete.

„Občas sa zobudím a presne si pamätám hudbu, o ktorej som sníval. Tie rána ma dokážu úplne uchvátiť.“ Stefano Guzzetti

Kedy: piatok 25 októbra 2024, 17:00 hod.
Kde: Kostol Klarisiek, Klariská ul., Bratislava
Organizátor: Taliansky kultúrny inštitút
V spolupráci s: BKIS
Vstup voľný až do vyčerpania kapacity sály

TS