Steve Aoki headlinerom Magnetic festivalu!

Americký producent a DJ Steve Aoki potvrdil své první vystoupení v ČR. Jako headliner se představí 7.5.2013 v hale PVA Expo Praha v rámci třetího vydání MAGNETIC festivalu.

Zakladatel a vůdčí osobnost jednoho z nejzásadnějších hudebních vydavatelství a reálný důkaz toho, že i kombinace extravagantní showman a geniální producent může v dnešní době spolu plnohodnotně fungovat. Stejně dobře jako kombinace elektra a house music, kterou Steve Aoki vyznává ve své tvorbě nejčastěji. Jako jeden z mála nechal své punkové kořeny prorůst až do své současné produkce, která patří k tomu nejzajímavějšímu na elektronické taneční scéně.

Za svou undergroundovou minulost se navíc nestydí a nemá potřebu za ní dělat tlustou čáru, jak bývá zvykem u těch, kteří se moc blízko přiblížili mainstreamu. Steve Aoki naopak z této minulosti čerpá a navíc dokáže skvěle využít obrození rave kultury na americké scéně. Podobně jako Skrillex, Afrojack a Deadmau5, se kterými je pojí dlouholeté přátelství a společná vystoupení.

Vyústěním sedmnáctileté činnosti byla letošní nominace Grammy v kategorii Nejlepší elektronické taneční album za debut Wonderland (DIM MAK / Ultra Music), kterým potvrzuje nejen své kvality, ale také velký vzestup taneční hudby a její hudební posun a přesah do jiných stylů. Po boku ostatních nominovaných (Skrillex, Chemical Brothers, Deadmau5, Kaskade) se ocitl Steve Aoki, na jehož albu hostují např. bubeník Travis Baker z Blink-182, LMFAO, zpěvačka Lovefoxxx z brazilské rockové kapely CSS, Rivers Cuomo z Weezer, Lil Jon, australské duo NERVO, Kid Cudi a nebo členové legendární punkové kapely The Exploited, kteří hostují ve skladbě The Kids Will Have Their Say.

K velkým milníkům patří hudební vydavatelství DIM MAK, které v roce 1996 Aoki založil. Pod hlavičkou DIM MAK najdeme umělce jako např. Bloc Party, Bloody Beetroots, Dirtyphonics, Infected Mushroom, Booka Shade, Atari Teenage Riot, Zedd a mnoho dalších. Přes své punkové a kytarové začátky se vydavatelství postupně transformovalo do základny pro převážně elektronické projekty. Zároveň je zde stále slyšet silný vliv undergroundu. A to nejen v tanečních skladbách, ale také hip hopu nebo R&B, které na labelu najdeme také.

Někomu stačí koláčky, jiní by rádi dort. A rovnou dva! Pokud se promotéři obávají požadavků na vystoupení Iggy Popa, tak ne jinak je tomu při vyslovení jména Steve Aoki. Po přečtení požadavků před jeho vystoupením je totiž jasné, že pořadatel musí mimo jiné sehnat dva velké dorty s nápisem DIM MAK a velký nafukovací člun. Dorty vrhá mezi své nejvěrnější fanoušky a na člunu se naopak vrhá nad jejich hlavy, aby se nechal unášet davem.

Dalšími potvrzenými umělci, kteří vystoupí 7.5.2013 na MAGNETIC festival, jsou Sander van Doorn, Chuckie, NERVO, Showtek, Tommy Trash a John Culter.
Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketpro.

MAGNETIC festival
7.5.2013, 20:00 – 06:30
PVA Expo Letňany
www.magneticfestival.com
www.facebook.com/magneticfestival
Vstupenky:
– základní vstupné: od 1090 Kč (cena se postupně zvyšuje)
– GOLD All Inclusive: 2900 Kč (obsahuje neomezenou konzumaci alko/nealko nápojů v rámci GOLD teras, vlastní šatnu a oddělené toalety)

Zdroj: LIVE61 Ltd.