Štrbské pleso opäť zažije Majstrovstvá Európy a Slovenska v Nordic Walkingu!

Slovensko bude opäť dejiskom Majstrovstiev Európy v Nordic Walkingu! Slovenská asociácia Nordic Walking ich organizuje už druhýkrát po sebe. Zároveň sa v srdci Tatier budú po štvrtýkrát konať aj Majstrovstvá Slovenska v Nordic Walkingu. 18. júna sa na Štrbskom plese stretnú pretekári z viacerých krajín Európy a nebude chýbať ani slovenská špička!

Pretekári aj diváci sa môžu tešiť na najlepšiu nordicwalkingovú techniku. Predvedie ju prezidentka asociácie Lucia Okoličányová, ktorú na celosvetovom kongrese medzinárodnej nordicwalkingovej federácie INWA v Barcelone vyhlásili za technicky najzdatnejšiu nordicwalkerku na svete!

NWM1778

Slovenská asociácia Nordic Walking organizuje už druhý krát po sebe Majstrovstvá Európy a Slovenska v Nordic Walkingu. Účasť súťažiacich bude bohatá, necelý mesiac pred pretekmi sa prihlásilo viac účastníkov, ako bolo na štarte minulý rok.

“Nordicwalkingové preteky sú určené pre všetkých, ktorí radi súťažia a pritom urobia niečo aj pre svoje zdravie. Trať bude merať 12 km a viesť bude atraktívnym chodníkom okolia Štrbského plesa s nádhernými výhľadmi na tatranské štíty. Víťazom sa stane pretekár, ktorý príde do cieľa s najkratším časom. Na správnu techniku budú dohliadať certifikovaní rozhodcovia. Sú priamo vyškolení na rozhodovanie v teréne. Tohtoročnou novinkou našich, už tradičných pretekov, bude možnosť súťaženia aj v družstvách,” vysvetľuje Lucia Okoličányová, prezidentka Slovenskej asociácie Nordic Walking.

NWM1925

Druhé Majstrovstvá Európy organizuje Slovenská asociácia Nordic Walking spoločne so štvrtými Majstrovstvami Slovenska. Obe podujatia sú začlenené do celoročnej bodovanej Nordic Walking súťaže. Slovak Nordic Walking Tour sa v tomto roku skladá zo šiestich pretekov, ktoré sa začali už v apríli a skončia sa v decembri 2016. Súťažiaci sa môžu zúčastniť na jedných, na viacerých alebo aj na všetkých pretekoch tak, aby boli zaradení do celkového hodnotenia.

„Pretekári aj diváci sa môžu tešiť na najlepšiu nordicwalkingovú techniku na svete! Na celosvetovom kongrese medzinárodnej nordicwalkingovej federácie INWA v Barcelone vyhlásili našu prezidentku Luciu Okoličányovú za technicky najzdatnejšiu nordicwalkerku na svete. Medzinárodná trénerka a supervízorka, Fínka Tiina Arankoski našu prezidentku vybrala ako najlepšiu spomedzi inštruktorov z Nového Zélandu, Austrálie, Číny, európskych krajín až po USA a Kanadu. Lucia Okoličányová bude správnu techniku predvádzať aj na pódiu 18. júna,“ dopĺňa Adrian Kašper, viceprezident Slovenskej asociácie Nordic Walking.

NWM2249

Nordic Walking má na Slovensku stále viac fanúšikov, čím sa naša krajina pomaly zaraďuje medzi walkingové veľmoci. Zvýšil sa záujem o kurzy, o pretekanie a ďalšie súťaže, ktoré organizuje Slovenská asociácia Nordic Walking. V súťaži Ultrawalker sa každému prihlásenému celoročne zarátavajú prejdené kilometre a v grantovom programe Proultrawalker odborná komisia ocení najlepší projekt na rozvoj nordicwalkingu na Slovensku.

„Keďže sa zvýšil záujem o Nordic Walking, vyškolili sme už množstvo akreditovaných inštruktorov. Inštruktori vedia záujemcom o túto ozdravno – športovú aktivitu odborne pomôcť s technikou vo svojich walkingových centrách po celom Slovensku. Správnym nordicwalkingom vieme získať veľké množstvo zdravotných benefitov a zvýšiť si kondíciu,“ uzatvára Lucia Okoličányová.

NWM3057

Ak máte záujem o športové výkony, súťaže, grantový program alebo absolvovať lekciu či teambuilding, stačí si nájsť inštruktora. Všetky informácie nájdete na www.snwa.sk.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.