Street Style Pop-Up: V hlavnej úlohe štýl ulice!

Nezisková organizácia Košice 2013 výrazne podporuje kreativitu prostredníctvom projektu Creative Industry Toolkit, ktorý je zameraný na prelínanie umeleckej a priemyselnej sféry, budovanie networkingu a napomáha rozvoju malých firiem, pohybujúcich sa vo sfére kreatívneho biznisu. A jednou z jeho aktivít je aj séria dočasných obchodov, ktorá chce dostať do povedomia výberové domáce módne značky a predstavovať debutujúcich dizajnérov.

Partnerom podujatia je Východoslovenská galéria, ktorá rovnako podporuje súčasný domáci dizajn. Prvý tohoročný Street Style Pop-Up vo Východoslovenskej galérii na Hlavnej 27, chce poskytnúť úplne iný zážitok, než na aký ste zvyknutí z komerčných obchodov. Prinesie nezvyčajné prepojenie výtvarného umenia a dizajnu. Interiér s 3D priestormi vytvorí dizajnérka a grafička Michaela Chmeličková. Oficiálne Pop Up otvorí 12. apríla o 17. hodine interaktívna prehliadka a Urban Fashion Shotting. Predstavia sa značky Novesta &Lubica Humeníková&Lenka Tatárová s kolekciou obuvi a zaujímavých dezénov nenásilne prepájajúcich vizuálnu komunikáciu piktogramov, či znakov súčasnej doby, s ľudovou ornamentikou. A do folklóru zabrúsila aj dvojica návrhárok Veronika Kostková & Petra Pršová v kolekcii Vykroj sa! Tradičné prvky však použili v sofistikovanejšej forme.

Značka 12 Roll oslovuje predovšetkým komunitu milujúcu aktívny život v meste, bikerov, či skejterov a milovníkov adrenalínu. A dokonalý urban štýl prezentujú We Are Not Sisters v kolekcii minimalistických šiat. Návrhárka Jana Polak sa zasa venuje úpletom a jej kolekcia „chlpatých“ svetrov zaujme nádhernými farebnými kontrastami a hrou s pruhmi. Hosťom prehliadky bude aj Odette Kmeť Fedorová, ktorá sa rozhodla vytvoriť niekoľko špeciálnych stylingov, ktoré ukážkovo prezentujú nový vintage štýl. Street Style Pop Up bude tentoraz zasvätený móde ulice. Ponesie sa v duchu vety: Ulica je galéria a my sme umelci, ktorá je témou výstavy bloggerky a fotografky Mariky Majorovej, známej ako Tonbogirl. Stretnutie s autorkou sa uskutoční v piatok 13. apríla o 17. hodine v kaviarni Nech sa páči.

Fotografka, copywriterka, blogerka, polovica režisérskej dvojice GunPowder Directors, predstaví svoj projekt Človek robí šaty, spolu so svojimi street stylovými fotkami z Bratislavy, New Yorku, Londýna Paríža a Tel Avivu a Bratislavy.

Počas troch dní sa v obchode môžete nechať odfotiť aj vy. Akcia s názvom Ukáž sa! Bude prebiehať po celý čas trvania Street Style Pop-upu, ktorý bude otvorený od 12. do 14. apríla od 11. do 19. hodiny. Príďte si doladiť jarný šatník a načerpať inšpiráciu!

Zdroj: Tomáš Čižmárik, Sekcia PR a médiá, Košice 2013, n. o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET