Strhujúcu tanečnú šou na kvalifikácii Red Bull Dance Your Style, ktorá rozprúdila festival Grape, ovládla Mishena

Nielen kvalitné hudobné kúsky zažili počas víkendu v Trenčíne návštevníci festivalu Grape. Súčasťou festivalovej kultúry sa stal tento rok aj tanec. Súboje jeden na jedného na klasické odrhovačky, či nové bíty, šestnásť tanečníkov a tanečníčok zo všetkých kútov Slovenska a početné publikum ako porota, ktorá poslala do národného finále dvoch tanečníkov. To bola kvalifikácia Red Bull Dance Your Style.

Michaela Stašová alias Mishena ovládla tanečný parket, keď na záver finále prevládla jasne modrá farba hlasovacích lístkov u početného publika. „Vôbec som nečakala víťazstvo. Vybrali ma za našu tanečnú školu a prišla som si to sem užiť,“ vyznala sa iba 16-ročná Prešovčanka z tanečnej školy Grimmy Prešov, ktorá bude svoju školu reprezentovať na národnom finále v bratislavskej Eurovei 8. septembra. „Nemôžem tomu ani uveriť. Určite budem veľa trénovať a cítiť lásku k tancu ako doteraz,“ povedala víťazka. Spolu s ňou do národného finále v Bratislave postupuje finalista kvalifikácie Viktor Kuzl, ktorý Red Bull Dance Your Style už zažil v roku 2019 a dokonca skončil druhý za víťazkou Rebis.

Tanečník Miroslav “Spunkey“ Balogh je ambasádorom podujatia a počas celej kvalifikácie pozorne sledoval všetky battle. „Bolo to super. Milión prekvapení, ľudia boli perfektní a mali super vibe, hudba šlapala, takže za mňa 12 z 10,“ zhodnotil Spunkey, ktorý podujatie v roku 2018 na Slovensku vyhral a mal veľký podiel na príprave tohto ročníka. „Red Bull Dance Your Style si za uplynulé dva-tri roky získalo dobré meno v komunite a začína byť vnímané ako jedna z najrelevantnejších súťaží. Myslím si, že na začiatku boli ľudia trochu ostýchaví či je takýto štýl battlovania pre nich, či tá komerčná hudba nie je príliš veľká výzva, ale mám pocit, že to začalo veľmi dobre fungovať a naozaj sa na to všetci tešia, keď môžu byť súčasťou,“ dodal. Spolu s ním sa v exhibičnom vystúpení v rámci skupiny BKP predstavil aj víťaz minulého ročníka Wavee, ktorý reprezentoval Slovensko na svetovom finále v nemeckom Frankfurte a aj tento rok sa predstaví 8. septembra pred Euroveou. „Finálny battle bol super. Vyhrala Mishena z mojej crew, ktorá si to naozaj zaslúži. Navyše bola skvelá atmosféra,“ vyzdvihol publikum Wavee.

Tanečné súboje jeden na jedného na najpopulárnejšie hudobné hity súčasnosti ale aj histórie a publikum, ktoré svojimi hlasmi rozhoduje o tom, kto vyhrá. To je základ Red Bull Dance Your Style určeného pre všetkých street dance tanečníkov. Kto si dokáže na svoju stranu získať dav 8. septembra pod sochou M.R Štefánika v Bratislave postupuje na svetové finále do indického Bombaja.

Všetky informácie na redbull.sk/danceyourstyle na Instagrame alebo TikTok @redbullsk.

TS – Red Bull