Stropkovská hudobná liga pozná prvých siedmich finalistov!

Stropkovská hudobná liga pozná prvých siedmich finalistov. V rámci desiatich kôl sa vo svidníckom klube Holičstvo predstavilo z osemdesiattri prihlásených kapiel šesťdesiat. V každom z nich udeľovala odborná porota odporúčanie na postup do finále. Tento honor získalo dvadsaťšesť skupín. Predsedu poroty Vlada Michala potešil v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi nielen väčší počet prihlásených súťažiacich, ale v prvom rade ocenil rastúcu kvalitu a žánrovú pestrosť.


„Predsedom poroty som už tretíkrát a môžem povedať, že tento ročník bol z každého uhla pohľadu najúspešnejší. Potešilo ma, že okrem klasických žánrov od popu cez rock, hard rock až po metalové alternatívy ponúkli viacerí neopočúvané žánre s aranžmánmi, ktoré nás zaujali a o kapelách vypovedali, že s hudbou pracujú, cítia ju a majú jasnú predstavu, aký odkaz chcú na pódiu odovzdať,“ hodnotil predseda poroty Vlado Michal.

Nad finálovou zostavou sedela porota štyri hodiny. Výsledkom diskusie jej členov je nominácia siedmich kapiel – Born for reason (Moldava nad Bodvou), Karavana (Spišská Nová Ves), GAS (Prievidza), Liquid Princess (Košice), The Difference (Liptovský Mikuláš), yelllowe (Bardejov) a Ranné Toporenie (Trnava). „Výber definitívneho zoznamu finálovej sedmičky bol náročný, lebo každý z porotcov mal vlastnú predstavu. Na štyroch kapelách sme sa zhodli pomerne rýchlo a jednohlasne, ale pri ďalších troch sme si potrebovali viaceré pre a proti rozdiskutovať. Kvalitatívne by si postup zaslúžilo viacero skupín, ale počet pre finále má svoj limit, a o to viac sme dostali v porote zabrať,“ vysvetľoval V. Michal.

Posledného ôsmeho finalistu vyberú fanúšikovia v internetovom hlasovaní na www.hudobnaliga.sk. Od 10. februára do 23. februára môžu svoj hlas odovzdať jednej z dvadsiatich nominovaných kapiel. V tejto súvislosti dodáme, že po vyplnení formulára môže každý hlasovať iba raz. „Stropkovská hudobná liga je o kapelách, ktorým chceme pomôcť naštartovať ich kariéru. Ťažko sa však pracuje s niekým, kto má pasívny prístup… Hlasovanie prostredníctvom internetu je jednou z foriem, ako preveriť, či skupiny dokážu pracovať a oslovovať fanúšikov. Z pohľadu ich ďalšieho vývoja to bude pre nás dôležitý signál, ktorý nám napovie, s akou dávkou energie a kreativity sú mladí hudobníci ochotní pristúpiť k vlastnému úspechu,“ uviedol organizátor súťaže a majiteľ reklamnej, produkčnej a umeleckej spoločnosti GRAND STUDIO, s.r.o., Ľubomír Sluk.

Na víťaza Stropkovskej hudobnej ligy čaká profesionálna nahrávka albumu, videoklip, webová stránka, PR servis, vecné hudobné ceny, účinkovanie na partnerských podujatiach, festivaloch a pod., nasadenie do partnerských rádií a nasadenie do sietí jukeboxov.

Zdroj: Imrich Makó, PR a produkčný manažér / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET