Študentské tímy po návrate z Can You Make It: Bol to adrenalín!

Cesta 165 tímov zúčastnených v Can You Make It sa skončila šťastne, veľkou party v Paríži. Všetci súťažiaci si ju po celotýždňovom úsilí zaslúžili a patrične aj užili. Slovensko reprezentovali 3 súťažiace tímy, ktoré za 7 dní precestovali kus Európy len pomocou plechoviek Red Bullu ako jediného platidla. Podľa nich to bola top cesta plná adrenalínu. My sme sa ich opýtali na ich zážitky, bezprostredne po ich návrate.

Foto_4
Vynájsť sa v každej situácii? Títo mladí ľudia to vedia! Prečo by ste prosili o pomoc niekoho, kto vás môže odmietnuť, ak sa môžete rovno opýtať na cestu, kam chcete ísť. Ľudia vám budú chcieť pomôcť a začnú vám vysvetľovať cestu. Čo urobíte vy? Zistíte, že to je ďaleko a budete sa pýtať, ako sa tam čo najlepšie a najrýchlejšie dostanete. Čo urobia ľudia, ktorým sa páči myšlienka projektu a už sa s vami dali do reči? Ponúknu vám nocľah alebo prepravu :) Bobbleheadz, jeden z tímov, na to prišli veľmi rýchlo. Platilo to aj v prípade partie old-school belgických rockerov. Takto opísali skupinu milých ľudí, ktorí im pomohli na ich ceste z UK do Francúzska. Calais bol pre tím podľa ich slov nebezpečný, a preto im ponúkli odvoz odtiaľ a zaplatili im noc v hoteli.

Foto_1

Pre Ivu z Catch us if you can boli silným zážitkom „stretnutia s ľuďmi, ktorých sme sa pýtali napríklad na cestu a oni sa nám sami ponúkli nocľah.“ Bola to Jenny, Američanka žijúca v Cambridge v parádnom penthouse alebo Samuel z Amiens a jeho 3 priatelia z cirkusu, ktorí sa postarali o najlepší večer na záver ich výletu. V Amiens strávili tímy posledný deň spolu. Skamarátili sa s manažérom McDonaldu Samuelom, ktorý bol ochotný ubytovať všetkých 9 ľudí vo svojom jednoizbovom byte. Až neskôr zistili, že je to vlastne cirkusový žonglér a skončili v maringotkách cirkusantov, ktorí im navarili, ponúkli pravé šampanské a urobili privátnu show. Chceli by ste? My áno!

Foto_2

„Ten pocit, keď vám niekto cudzí  ponúkne strechu nad hlavou a nežiada protihodnotu je na nezaplatenie. Prvýkrát sme nevedeli, či nebudeme plakať, ďalšie razy sme sa už len tešili a objímali našich spasiteľov,“ hovorí Iva. z Catch us if you can.

Chce to trochu adrenalínu? Čo ak vám niekto ponúkne, že vás odvezie na ďalší checkpoint v Brugge, vy sa tešíte, ale po pár minútach jazdy nadobudnete podozrenie, že pán si možno doprial zo dve pivká? Začnete veriť v silu myšlienok, celú cestu hypnotizujete volant a mysľou pánovi pomáhate šoférovať. A rozprávate sa s ním. Veľa. Aby nezaspal. Keby náhodou. A možno aby ste zistili, v akom je stave.

Foto_3

Ďalší tím, Fi Cowpany, si pred začiatkom Can You Make it robili „vtípky“, že prídu do Paríža poslední a nechajú na seba čakať, aby si ich všetci zapamätali. Toto sa im bohužiaľ nepodarilo. Podarilo sa im ale za plechovky vymeniť jazdu na rollercoasteri, ktorú si užili naplno. Zážitkov mali všetci veľmi veľa a budú ich mať v pamäti zaryté už navždy. Na vlastnej koži zistili, že okrem tých úžasných momentov z videí si na človeka počkajú aj ťažšie chvíle.  Všetci sa ale zhodli na tom, že vďaka Can You Make It majú zážitky, na ktoré nikdy nezabudnú a spoznali veľa nových ľudí. A o tom presne Can You Make It je.

Zdroj: Matúš Molitoris