Štúdio L+S sľubuje aj v novej sezóne skvelé umelecké zážitky!

Úspešné „Tri grácie z umakartu“, senzačne rapujúca Zuzana Šebová, ale aj mimoriadne obľúbený Festival českého divadla! To a ešte oveľa viac čaká v novej sezóne na návštevníkov Štúdia L+S. Divadlo ju odštartovalo mimoriadne obľúbenou novinkou vlaňajšej sezóny „Tri grácie z umakartu“.

Na návštevníkov čaká aj výbušná komédia s pesničkami Jara Filipa „Spomínam na Paríž“, či premiéra hry „Skaza Titanicu“ pre dvoch hercov – Sväťa Malachovského a Michala Kubovčíka. Nebudú chýbať obľúbené hudobné večery Oskara Rózsu, Martina Valihoru, Eugena Vizváryho a ich zaujímavých hostí. A jeseň tak ako každý rok „okorení“ milovníkmi divadelného umenia netrpezlivo očakávaný Festival českého divadla!

Po pracovnom lete, keď Štúdio L+S hralo nielen na domovskej scéne v Bratislave, ale úspešne hosťovalo aj v Prahe a na Kremnických gagoch, vhuplo naplno do novej sezóny. Odštartovalo ju úspešnou novinkou vlaňajšej sezóny – „Tri grácie z umakartu“ s excelentným triom v zostave Kamila Magálová, Marta Sládečková a Petra Polnišová. Milovníkov divadla čakajú aj ďalšie skvelé umelecké zážitky. Napríklad rapujúca Zuzana Šebová!

3 GRACIE Z UMAKARTU foto(c)Ctibor Bachraty¦ü 07

“Dramaturgia Štúdia L+S aj túto sezónu ponúka širokú škálu repertoáru – od klasických titulov po novinky vlaňajšej sezóny. Za všetky spomeňme výbušnú komédiu s pesničkami, čo je hra Jakuba Nvotu s pesničkami Jara Filipa s názvom „Spomínam na Paríž“. Päť hercov a jeden klavír v aréne rozohráva množstvo situačných gagov, vtipu, ale aj irónie. Za všetkých môžeme spomenúť senzačné rapové číslo v podaní Zuzany Šebovej, hovorí o novej sezóne výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Štúdio L+S nie je len o divadle, roky k nemu neodmysliteľne patrí aj hudba. Už piatu sezónu sa raz mesačne zíde trio skvelých hudobníkov v zostave Oskar Rózsa, Martin Valihora a Eugen Vizváry, aby si spoločne zahrali s hosťami všetkých možných žánrov. Prvé „MUSIC à la cARTe“ v novej sezóne bude 25.9.

“Pokiaľ ide o hostí – nebránime sa akýmkoľvek žánrom a štýlom. Naši fanúšikovia už vedia, že pri ich výbere je dôležitá len a len kvalita a originalita,“ dopĺňa v tomto prípade aj moderátor Pavol Danišovič.

A LA CARD 30.1.14 foto©Ctibor Bachraty

Na prvú tohtoročnú premiéru Štúdia L+S sa môžu návštevníci tešiť koncom októbra. Bude to skutočná lahôdka s názvom „Skaza Titanicu“ pre dvoch hercov Sväťa Malachovského a Michala Kubovčíka. O pár dní na to – začiatkom novembra – „okorení“ slovenskú divadelnú jeseň Festival českého divadla. Už 22. ročník predstaví osem špičkových českých divadiel.  

“Za všetky spomeňme Divadlo Járy Cimrmana a neuveriteľnú klauniádu s názvom „Krasavice interkontinetální“ v podaní Anny Polívkovej a Marthy Issovej z produkcie mimoriadne úspešnej pražskej scény La Fabrika,“ prezrádza Pavol Danišovič.

Aj v tejto sezóne sa na obľúbených hereckých velikánov ako Milan Lasica, Emília Vášáryová, Milan Kňažko, či Marta Sládečková, môžu tešiť i mimobratislavskí divadelní nadšenci. Štúdio L+S bude každý mesiac cestovať za divákmi do slovenských regiónov i do Česka.  

SPOMI¦üNAM NA PARI¦üZ¦î fotoTęCtibor Bachraty¦ü 14

“Môže byť aj smutno, len keď je veselo – hovorí klasik a Štúdio L+S je tak trochu práve o tom. Bez humoru sa dá žiť, aj prežiť, ale s humorom to ide naozaj lepšie. Môžete nám veriť, máme to odskúšané. Tak poďte s nami,“ objasňuje krédo Štúdia L+S jeho výkonný riaditeľ Pavol Danišovič. 

Viac informácií o programe Štúdia L+S nájdete na: https://www.studios.sk/uvod. Vstupenky na predstavenia si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.

 

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ctibor Bachratý