Štvordňové Džezáky privítajú opäť svetových jazzmanov.

Do Bratislavy sa vracajú najobľúbenejší jazzoví hudobníci – John Scofield, Make Stern Victor Wooten vystúpia na jubilejnom 40. ročníku Bratislavských Jazzových Dní v Inchebe od 24. do 26. októbra.

Organizátori pripravili aj špeciálne prekvapenie, pribudol festivalový deň – 23. október v Starej Tržnici, s prehliadkou toho najlepšieho slovenského jazzu. Vstupenky na Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa 2014 sú odo dnešného dňa v predpredaji, program o už čoskoro rozrastie o ďalšie hudobné hviezdy.

mikestern

Oslavy festivalu, ktorý vo svojej histórii priviezol na Slovensko najväčšie hviezdy svetového jazzu, budú štvordňové. Jesenný sviatok jazzu, ktorý sa pravidelne koná počas troch októbrových dní v bratislavskej Inchebe sa tento rok rozrastie o oslavy slovenského jazzu

„Priebežne sme robili anketu medzi fanúšikmi, koncerty ktorých muzikantov by si radi na našom festivale opäť pozreli. Medzi najžiadanejšími desiatimi interpretmi sa objavili aj John Scofield, Make Stern a Victor Wooten. Veľmi sa tešíme, že sa nám ich koncerty podarilo zabookovať aj na tohtoročné oslavy,“ prezradil Pavel Daněk, šéf festivalu a dodal: „Tento rok sme pripravili aj lahôdku, špeciálny festivalový deň s vystúpeniami tých najznámejších hudobníkov slovenskej jazzovej scény. Lahôdkou prvého festivalového dňa v špeciálne upravenej Starej Tržnici bude vystúpenie pätice amerických hudobníkov na čele s Lesom McCannom a Javonom Jacksonom.“

ScofieldTrio3

Viac informácií o programe a festivale je na festivalovom webe www.bjd.sk a Facebook fanpage www.facebook.com/bjd.sk. Vstupenky na Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa sú už v predaji prostredníctvom Ticketportalu. V predaji je aj limitovaná edícia jednodňových vstupeniek za uvádzaciu cenu 20 eur. Vstupenky na koncert v Starej Tržnici sa predávajú za cenu 14 eur. Okrem toho je možné zakúpiť si aj permanentky či VIP permanentky.

 

Zdroj: BJD