Summit.36: 20. februára v trnavskom Art klube.

Už tridsiate šieste pokračovanie pravidelnej drum and bassovej noci SUMMIT je naplánované na 20.02.2015 v trnavskom Art Klube, ktoré sa bude niesť v duchu drum and bassu, ale aj menej tradične v rytmoch raggajunglu.

Po predošlej veľmi vydarenej akcii SUMMIT.35, na ktorej odprezentoval svoje nové EP český producent QO, sme tentoraz siahli s výberom headlinera znovu do domácej scény. Po dlhej dobe sa v Trnave opäť predstaví, kultovo prezívaný aj ako „ otec slovenskej dnb scény“, DJ GABANNA. Raggajungle zase reprezentuje selektor SKANDYMAN. Doplnia ich BUNKRRA, LEBKA a domáci BOBO. Samozrejme nezabúdame ani na Vaše chuťové poháriky a znovu pre Vás bude pripravené čerstvé ovocie počas večera. Nebudú chýbať ani tematické nálepky a súťaže o voľné vstupy.

GABANNA – Svoje prvé kontakty s mixovaním hudby a hraním sa so zvukom začínali na gramofóne a kotúčovom magnetofóne. Medzi jeho prvými rezidentnými akciami bola akcia Oakbeatz. Neskôr sa pridal k zoskupeniu Galagha a Bebe, ktorí organizovali akciu Break on True v bratislavskom U – klube. Hrávať začal ešte v roku 1990, kedy demokracia bola ešte len v plienkach. V tejto dobe sa orientoval hlavne na hip – hop. V roku 1993 sa zúčastnil prestížnej súťaže v mixovaní DMC v Londýne. Ako dj spolupracoval taktiež s kapelou Trosky. Ako prvý na Slovensku prišiel s drum ‚n‘ bassom a spolu s Galaghom založili Drumatique crew. V roku 2005 si zahral aj na párty v Londýne. Láska k vinylom mu bola u neho taká veľká, že istú dobu bol aj majiteľom dnes už ale neexistujúceho vinylshopu. Medzi jeho TOP labely patrí najmä Moving Shadow, Metalheadz, A Sides, Virus, Metro, C4C, Soul:R, Timelesss, V. Recordings, Good Locking, Signature.

SKANDYMAN – Selecta Skandyman pôsobí na hudobnej scéne medzi djmi cca 9 rok. Pôvodne zakladateľ teraz už zaniknutého Oné Lóve Soundu z Bratislavy. Organizátor akcií ako Rub a dub Soldiers, Dub it up, Selector Night. Momentálne už piaty rok účinkuje v Natty youth sounde. Zo začiatku pôsobil ako selector hrajúci prevažne ska, 2tone a reggae no momentálne sa zameriava hlavne na hudobné štýly ako reggae, reggae/hiphop mashups, jungle a dubwisednb. Je spoluorganizátorom akcií Burning night, Unity night. Jeho vlastný projekt je Wickedness v PK a DUB IT UP v BA. Účinkoval v rôznych mestách po Slovensku a v Prahe, ale aj na festivaloch ako Uprising či Reggae area v Česku. Spolupracoval s rôznymi interpretmi ako napríklad Rybydub, Abrakadub, Botanic sound,  mc Mikael, mc Kemon, Jahmmi Youth, Dj Lud Dub …

BUNKRRA – Známy aj ako Dorian Gray, pochádza z Prievidze, kde sa aj prvý krát stretol s drum n bassom, bolo to v klube ELEMENT, miesto každomesačnej obľúbenej dnb party BASS. Táto akcia bola pre neho veľkou inšpiráciou a tu sa aj začala jeho kariéra za mixom. Z počiatku ortodoxne dubstepové beaty ( partys SMACK VIBEZ) sa neskôr zmenili k drum and bassu. Nemôže o sebe povedať že by obľuboval „diskotékové“ veci, a tohoto sa bude držať aj na SUMMITe. BUNKRRA sa predstavil na mnohých akciách väčšinou na západe Slovenska, napr. Subclub, Metroklub, Batelier, trenčiansky klub Lúč, trnavské Káčko a mnoho iných. Neštíti ani hraniu rovných beatov ako berlin house alebo pomalé minimal housy. Jeho posledným domovom bola bratislavská Radosť, kde spolu s Neutralom a Špánim tvorili KLIKA.CREW. Naposledy ste ho mohli vidieť a hlavne pocuť v prievidzkom Elemente na Sivlestrovskej mastenici, kde vystupil s neuro zvukom vydaným pod značkami ako napr. BLACKOUT, VISION, CRITICAL SOUND, SAMURAI MUSIC

LEBKA – Pôvodom z Jaslovskych Bohunic, jeho prvé zoznámenie sa s elektronickou hudbou prišlo v jeho 18 rokoch. Zapáčilo sa mu techno pri ktorom zostal asi 2 roky. Potom sa náhodne dostal k albumu od Asian Dub Foundatian a zlomené beaty ho dostali natoľko, že už sa ich nevzdal. S DJ-ingom začal pomerne neskoro vo svojich 23 rokoch. Najskôr to bol drum and bass ale časom po zoznámení sa s DJ Buganom ho uchvátil raggajungle. V roku 2011 zakladá RuffNeck SoundSystem s Cerulom a začína v Trnave organizovať akcie s názvom Jungle Buggy Night… Momentálne organizuje akciu Bassart v Trnave zameranú hlavne na raggajungle. Zahral si po boku takých mien ako napr.  DJ K, Jacky Murda, Kambo Don, Wicked Squad, Aries a mnohí ďalší.

BOBO – Tradične sa predstaví aj organizátor akcie SUMMIT, od ktorého tento krát budete počuť ako drum and bass tak aj výber kvalitného raggajunglu a dubwiseu.

Tešíme sa na Vás

s.36 web

Zdroj: Summit crew