SUMMIT.49

Po narodeninovom SUMMITe nás tentokrát čaká junglové vydanie s poradovým číslom 49. Ako headliner sa vám predstaví maďarský junglový producent dj PRO-TECTED, ktorý hráva výhradne z vinylov.

Z východného Slovenska sa ďalej predstaví dj PROGRASS. Lineup následne doplnia domáci LEBKA, DIFFE a BOBO. Ako už býva zvykom, môžete sa tešiť na čerstvé ovocie počas večera, tematické nálepky, krásnu videoprojekciu a hlavne WICKED WICKED atmosféru. Stay cool, JUNGLE IS MASSIVE.

PRO-TECTED – Vlastným menom Sándor Károly pochádzajúci z Budapešti sa pôvodne venoval produkcii hardcore-u až neskôr v roku 2006 sa dostal do kontaktu s raggajunglom. Príjemné vibrácie tejto hudby ho očarili hneď od začiatku a okamžite sa do toho hudobného štýlu zamiloval. O niekoľko rokov neskôr sa začal venovať aj produkcii v tomto hudobnom štýle a tiež vinyl djingu. Veci nabrali obrátky v roku 2013, kedy vydal svoj prvý oficiálny remix a promotéri ho začali bookovať ako raggajunglového dja. Ako dj dokáže svojimi setmi docieliť u publika jemné pohupovanie sa z nohy na nohu pri príjemnej spevavej melódii, ale tiež dokáže publikum totálne rozsekať polámaným „amen“ šialenstvom. Ako sám hovorí, všetko v mene „feelsgoodness”.

PROGRASS – Prograss začal svoje pôsobenie v roku 2007 keď začal v Rožňave organizovať prvé eventy (Graffity Jam, underground hip hopové akcie). Na vlastných akciách si aj zahral , preto založili spoločný sound RvZoOSoundz spolu s djmi ako SPLIFF a TWOTALF a JAY. Neskôr sa formácia RvZoO pomenila a z pôvodných členov ostal len PROGRASS a SPLIFF a pričlenil sa k ním GUNFINGAH. Začínal s hraním hip hopu z 80tych a prelomu 90tych rokov, ako aj celá RvZoO, neskôr sa ale začal venovať hraniu reggae a dancehallu. Začal sa venovať aj bookingu rôznych interpretov ako aj organizovania akcií a menších festivalov (JAMMIN, Soundsystem culture). Počas svojho pôsobenia hral na jednom pódiu z interpretmi ako Perfect Giddimani, Raging Fyah, Riddim Colony, YT, Solo Banton, Dirty Dubsters, Gideon, Medial Banana a mnoho ďalších. Neskôr sa začal venovať hlavne rýchlejšiemu raggajunglu, pri ktorom vytrval až dodnes.

LEBKA – Na scéne sa pohybuje už viac ako 10 rokov a za ten čas odohral množstvo akcií, či už na Slovensku alebo v susedných Čechách. Vo svojich setoch mieša rôzne štýly od drum and bassu cez dubwise a raggajungle až po raggatekk. Je členom Ruffneck sound systému, s ktorým organizoval akcie v Trnave a Nitre. Momentálne je rezidentom raggajunglovej akcie Booyaka v bratislavskom Re:fresh klube. Zahral si s takými menami ako Aries, Jacky Murda, Dj K , Wickedsquad, Kambo Don a mnoho ďalších.

DIFFE – Nováčik na slovenskej drum and bassovej scéne a čerstvý člen SUMMIT CREW, ktorý sa popri DJ-ingu venuje aj produkcií vlastných trackov. V rámci selekcie svojich setov sa orientuje prevažne na neurofunk alebo energický a rytmický liduidfunk ktorý mixuje prostredníctvom 4 CD playerov. Vo svojej produkcii sa orientuje prevažne na melodické a harmonické zvuky liquidfunku.

BOBO – Medzi jeho obľúbené žánre okrem neurofunku a liqudifunku patrí aj zmieňovaný raggajungle a tekkno, ktoré na svojich vinyloch nosí a špeciálne kúsky stráži, ako oko v hlave.

SUMMIT 49

Zdroj: SUMMIT CREW