Sunlips pokrstili album ústrižkami novín.

Prešovská kapela Sunlips pôsobí na scéne päť rokov, v priebehu ktorých sa jej členovia na nudu sťažovať nemohli. Koncertovali, vyhrávali súťaže alebo reprezentovali Slovensko na medzinárodnom festivale Carpathia v poľskom Rzeszowe, no hlavne tvorili a nahrávali.

Keďže postupne im hudobného materiálu pribúdalo, rozhodli sa ho vydať na regulárnom albume s názvom Dosť bolo rečí. Jeho krst si naplánovali na prvý aprílový piatok v Bowlingu pri trati, kde moderátor Peter „Milky“ Milkovič vstúpil na pódium o pol ôsmej, aby uviedol na scénu hostí Roba Šimka a Mareka Osucha. Prítomnosť tejto dvojice z Massriotu nebola náhodná, pretože, ako Milky prezradil, speváčka Sunlips Viky míňala svojho času počas Superstar kredit práve na sms pre rodáka z Rožnavy. Ich vzájomné muzikantské sympatie nakoniec prerástli do spolupráce v skladbe Rieka. „Sunlips som prvýkrát videl v Eurovízii. Keďže sa mi ich pieseň Správy v splne páčila, začal som si všímať viac, čo sa okolo tejto kapely deje. Neskôr sme sa zoznámili osobne a keď som rozmýšľal nad duetom, zavolal som Viky, lebo na spoločnú skladbu je to najlepšia speváčka na Slovensku,“ nešetril komplimentmi Robo Šimko.

Po unpluggedovom predkrme už vyleteli na svojich fanúšikov Sunlips. Viky v sexi outfite rozdávala energiu na všetky strany a keďže v improvizovaných priestoroch ju to neustále ťahalo na odposluch, plné ruky práce mali pri nej aj technici. V polovici koncertu prišiel na rad slávnostný akt krstenia. Honor krstných rodičov pripadol kapele Komajota, s ktorou Sunlips odohrali ich šnúru Elektro Tour. „Časť fotografií z turné zverejníme až vtedy, keď príde vhodný čas, lebo môj syn musí byť dospelý, aby ich mohol vidieť,“ smial sa Martin Husovský, no už s vážnou tvárou zdôraznil, že zostavu Sunlips tvoria skvelí ľudia, čo túto kapelu robí ešte lepšou. „Chcem, aby ste boli slávni a bohatí ako my. Držím vám palce, nech vás neopúšťa múza, energia, entuziazmus a nech sa o rok stretneme na vašom turné, kde vašou predkapelou budeme my,“ hodil rukavicu M. Husovský.

Pôvodne sa zdalo, že krstiť sa bude šampanským, ale Pavol Vozár rýchlo všetkých vyviedol z omylu. Jeho šarmantná priateľka totiž priniesla hudobníkom tácku s ústrižkami novín. „Náš album sa volá Dosť bolo rečí, a to môže vyvolávať rôzne asociácie. Keďže chceme viac robiť ako hovoriť a esenciou zbytočných rečí sú často noviny, rozhodli sme sa krstiť ich ústrižkami,“ vysvetľoval P. Vozár.

Výborná nálada pokračovala aj v druhej polovici koncertu Sunlips, po ktorých vystúpila Komajota a prešovskú hymnu nespievala s Husom iba Viky, ale v refréne odpovedal celý klub. Hoci Sunlips energiou na vlastnej party nešetrili, ako šarmantná speváčka zdôraznila, dostatok si jej nechali i na májové klubové turné. Okrem série koncertov sa kapela pripravuje na natáčanie klipu k skladbe Všetko je raz prvýkrát, čím len potvrdila a zvýraznila, že naozaj dosť bolo rečí a ide sa makať…

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Paly Clancy Dráb