Sunlips si povedali „dosť bolo rečí“ a nahrali album.

Sunlips pôsobia na scéne päť rokov a za ten čas stihli zapísať svoj životopis viacerými zaujímavými métami. V roku 2009 sa kapela presťahovala z Košíc do Prešova a postupne začali prichádzať prvé úspechy – 2. miesto v súťaži Košický zlatý poklad, 1. miesto v súťaži Súboj kapiel na Domaši, 1. miesto v súťaži Rock me fest v Nitre, účasť v štvrťfinále Eurosongu, vydanie pilotného EP, klubové turné s Komajotou, víťazstvo v súťaži Pegas, videoklip k skladbe Dlho hľadaní, reprezentácia Slovenska na medzinárodnom festivale Carpathia v Rzeszove a predposlednou novinkou je klip k piesni Iba dav natočený v spolupráci so študentmi Strednej filmovej školy v Košiciach.

Svoju päťročnú históriu sa Sunlips rozhodli uzavrieť vydaním debutového albumu s názvom Dosť bolo rečí. „Stále sme sa bavili o tom, kedy dokončíme album, až sme si nakoniec povedali „dosť bolo rečí, začneme makať“. Keďže medzi ľuďmi je to obľúbená fráza a zároveň evokuje akciu, dynamiku, odhodlanie…, rozhodli sme sa takto pomenovať naše prvé CD,“ vysvetľoval gitarista Pavol Vozár.

Materiál na album zbierali Sunlips dva roky. Fanúšikovia energickej zostavy Viky (spev), Pavol Vozár (gitara), Peter Kolarčík (basgitara) a Jakub Pločica (bicie) sa môžu tešiť na ich desať vlastných autorských skladieb, jeden remix a duet s Robom Šimkom. „Album by som necharakterizoval ako štúdiový v pravom slova zmysle, skôr ho vnímame ako kompiláciu, lebo skladby sme netočili naraz, ale s určitým časovým odstupom. V priebehu dvoch rokov si v nich zahrali až traja bubeníci a ako hostia priložili ruku k dielu Dano Špiner, Stano Čorej, či Laco Rychtárik,“ prezradil P. Vozár.

Krst albumu Dosť bolo rečí sa uskutoční 5. apríla v Bowlingu pri trati v Prešove. Koncert sa začína o 19.00 hod. a  z pripravovaného programu môžeme prezradiť, že ako hosť vystúpi Robo Šimko, plus Viky zaspieva s Maťom Husovským z Komajoty „prešovskú“ hymnu Mesto v nás. „V prvom rade sme chceli osloviť hostí, ku ktorým máme blízko, osobne sa poznáme a páči sa nám ich tvorba. Robovi Šimkovi sme fandili ešte z čias Superstar, má zaujímavo zafarbený hlas a je to veľký parťák. S Komajotou sme odohrali ich fantastické Elektro tour a keďže sme dobrými kamarátmi, potešilo nás, že naše pozvanie prijali pre zmenu teraz oni,“ uviedla Viky.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Jaroslav „Sohe“Suchar