Svetlá nad Sázavou – Nové svetlo Sázavafestu!

Sázavafest, který si na domácí scéně za dvanáct let své existence vydobyl mezi hudebními fanoušky pevnou pozici, se vrací se k tomu nejlepšímu, co se za dvanáct let podařilo. Novým místem se vrací k řece a atmosféře, která festival vždy odlišovala. „Atmosféra Sázavafestu je pro nás víc, než jeho velikost.“ říká ředitel festivalu Pavel Kloupar.

V nadcházejícím ročníku přivítá návštěvníky festivalu jedinečné prostředí zámeckého lesoparku ve Světlé nad Sázavou, který je v centru městečka a zároveň v těsné blízkosti řeky. „Starosta města měl o festival zájem a nabídl nám genius loci, který splňuje i naše požadavky na logistiku a vrátí festivalu to, co se z něj trochu vytratilo – neopakovatelnou atmosféru“ teší se Pavel Kloupar a dále dodává: „Světlá nad Sázavou je z našeho dnešního pohledu ideální.“ Starosta Jan Tourek doplňuje: „Projevili jsme zájem o festival a jsme rádi, že jsme se domluvili. Věříme, že Sázavafest bude velkým přínosem nejen pro Světlou nad Sázavou, ale pro celý region“.

Sázavafest je nadále multikulturním a multižánrovým festivalem, který na pódia přivádí stálice i objevy – často v jedinečných vystoupeních. Objevy se můžou objevit třemi způsoby – projekt mladých talentů „#Novágenerace“, tradiční vyhledávací soutěž Sázavafest Battle a Objev roku soutěže Český slavík. Hudbu doplňují autorská čtení, divadla, filmy i performance. Ve Světlé nad Sázavou představí festival dvě hlavní stage, dance hall a novinku – akustickou scénu.

Nadcházející ročník je naplněním hesla, že nejdůležitější je atmosféra. Festival nabídne v nových podmínkách lepší servis a především velmi pestrý doprovodný program, který bude jak ve festivalovém areálu, tak ve stanovém městečku. Vedle klidové zóny vznikne fun zóna poskytující nepřeberné množství tradičního i originálního vyžití a zábavy. Nový ročník bude také stoprocentně bezbariérový a nabídne handicapovaným v případě potřeby asistenty. Všechny návštěvníky přivítá festival heslem „Přijeď a užívej si!“.

Zdroj: Sázavafest