Svetový post-rock zo strednej Európy – Rosa Parks a Dawn To Come v Bratislave!

Špičkový post-rock a sludge sa nemusí nutne rodiť tisícky kilometrov od nášho hlavného mesta. Na najbližšej akcii koncertnej série After Hours o tom presvedčia overení maďarskí inštrumentalisti Rosa Parks z Gyõru a prešovské trio Dawn To Come, ktoré v Oblude pokrstí svoje čerstvé debutové EP. Stane sa tak už 25. marca.

ROSA PARKS (HUN) – Štvorica, pomenovaná po americkej černošskej aktivistke, vyrástla z indie gitaroviek, aby sa začala venovať dlhým a melodickým plochám a asociovala ten najklasickejší post-rock á la Explosions in the Sky alebo This WIll Destroy You, najnovšie aj so štipkou math-rocku a hardcoru.

Rosa Parks

Koncom roku 2010 debutovali s EP-čkom, ktoré sa dá stiahnuť zadarmo z ich Bandcampu. V susednom Maďarsku patria k najvyhladávanejším predskokanom veľkých post-rockových mien, v Bratislave sa predstavia už po niekoľký raz, naposledy si tu zahrali s talianskymi Raein.

https://rosaparkshun.bandcamp.com/
https://www.mediafire.com/?tzjw3jdzemkzxq1 – download EP
https://www.youtube.com/watch?v=pDQCTf5N6KI – live video
https://www.facebook.com/rosaparkshun

DAWN TO COME (SK) – Dawn To Come svojimi pomalými a temnými skladbami vyrastajúcimi z malých nápadov rastúcich do epických koncov jasne definujú žánre sludge a post-metal. Za pár mesiacov ich existencie už stihli predskakovať kapelám ako Carusella, Rosetta, Rosa Parks alebo My Pollaris Artillery a pôvodné duo doplniť o basgitaristu Dana z tatranských Time Of My Life.

Dawn To Come

Ich debutové EP, ktoré vyšlo v januári pod labelom Exitab ponúka síce len dve skladby, no viac ako osemnásť minút hudby. Epická dåžka skladieb potvrdzuje ich žánrovú príslušnoť, na Slovensku stále málo vídanú, zároveň však Dawn To Come ponúkajú zvuk, ktorý sa nemá prečo stratiť medzi veľkými zahráničnými menami.

https://dawntocome.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/dawntocome
https://www.youtube.com/watch?v=nqG44AAIMy8 – live video

AFTER HOURS 12:04
ROSA PARKS (HUN)
(post-rock/math-rock)
DAWN TO COME (SK)
(sludge/post-metal)
OBLUDA / 25. 3. 12 / 20:00 / 4e

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows
Publikoval: Redakcia GREGI.NET