Swing Party v Babylone – orchester SwinGAng a DJ Matwe Drappenmadchenfeller

New Model Rádio v spolupráci s klubom Babylon Vás pozýva 11.3. 2016 na Swing Party.Oslnivú éru swingu a jazzu predstaví orchester SwinGAng a tanečný parket bude vŕzgať pod náporom energických tanečníkov. O výber swingu a jazzu sa postará DJ Matwe Drappenmadchenfeller a známi DJ-i New Model Rádia. Zážitok dotvorí dobová výzdoba klubu a špeciálne drinky.

DJ Matwe Drappenmadchenfeller je selektor, ktorého pestré sety obsahujú okrem swingu najmä nu-jazz, indie a alternatívnu elektronickú hudbu. Swing Party spestrí svojím neo-swingovým šialenstvom.

Matwe je odmalička exponovaný rôznym sféram hudobných žánrov. Jeho otec organizoval swingové bály v Trenčianskych Tepliciach, čo malo zásadný vplyv na Drappenmadchenfellerovské alterego. On sám hudobne začínal ako violista v Komornom orchestri mesta Trenčín, ktorý sa špecializuje na barokovú hudbu. Neo-Swing je žáner spájajúci inštrumentálnu dravosť, dynamické bicie a údernú dychovú sekciu. Matwe k tomu pridáva eleganciu a svoju nákazlivú radosť z hudby premieňa na excentrické pódiové tanečné kreácie. Skladby pozná naspamäť a setlisty si nikdy nepripravuje – improvizuje podľa nálady.

dj matwe

Skupina SwinGang vznikla v Septembri 2013, a odvtedy sa snaží zachytiť a interpretovať špecifický štýl Jazz Manouche, alebo Gypsy Swing, pomocou vlastného hudobného jazyka vychádzajúceho z aktívneho štúdia autentických nahrávok. Tento tradičný jazzový druh preslávili v 20. a 30.-tych rokoch minulého storočia najmä gitarista Django Reinhardt a huslista Stephane Grappelli, ale aj  muzikanti ako Angelo Debarre,  súrodenci Rosenbergovci, Schmittovci a ďalší. Aby sa skupina SwinGang čo najviac priblížila autentickému zvuku, hrá v štandardnej zostave: husle, dve originálne gitary prispôsobené špeciálne na hru Gypsy Swing a kontrabas. Celé toto harmonické zloženie dopĺňa speváčka Andrejka Kruzliaková  alebo Janka Dekanková.

SingGang 2

New Model Radio DJ´s dotvoria podujatie novinkami vďaka dobrým vzťahom so svetovými vydavateľstvami a DJ.-mi. Môžete sa tešiť na pestrý set elektro-swingu ušitý na mieru kvalitnej Swing Party.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/233035617040437/

Predpredaj: https://www.ticketportal.sk ( Od 22.2.2016 )

swing_party_poster

Zdroj: New Model Radio