Synthesia: Headliner!

O týždeň tu máme vianočné vydanie Synthesie – párty, ktorej cieľom je priniesť umelcov, ktorí nie sú u nás etablovaní a pritom patria k jadru klubového života v mnohých častiach sveta. Túto klubovú kultúru bude reprezentovať aj náš hlavný hosť večera – angličan Matt Thomas, známy pod umeleckým menom King Unique.

Matt patrí už k veteránom tanečnej scény a jeho úplne prvý singel bol vydaný ešte v minulom storočí (1999). Do roku 2006 King Unique tvorilo duo spolu s Matthew Robertsom. King Unique ako umelecký brand sa zapísal do povedomia predovšetkým svojou skvelou remixovou tvorbou už v útlych začiatkoch a dnes eviduje Discogs vyše 200 (!) releasov so značkou KU. Luke Slater, Planet Funk alebo samotní Underworld je len pár mien, pre ktoré KU remixovali. Ich “dirty house”, ako svoj vtedajší hudobný rukopis opisovali, najlepšie dokumentuje track s príznačným menom Dirty z roku 2002:

Oficiálny remix pre známu Underworld klasiku Two Months Off:

V roku 2006 prišlo k ukončeniu spolupráce medzi Mattom a Matthewom, no značka KU nezanikla, práve naopak. Matt Thomas, ktorý už predtým výraznou mierou tvaroval producentské aktivity dua, posunul KU tvorbu k novým obzorom. Rozšíril hudobné zameranie od acidových zvukov a euforických melódií až po energické temné techno s nádychom „old skool“-u. Svoj domov postupne našiel u prestížného labelu Bedrock, ktorý aj vydal ikonickú post-duo KU skladbu s názvom 2000000 Suns.

Za zmienku stojí aj spolupráca s Anthony Pappom, z ktorej vyšiel výborný track Vamoosh:

K tomu sa pridali remixy pre prestížnych umelcov ako Hernan Cattaneo, John Digweed, Fergie alebo UNKLE, ktoré dotvárali nové zvukové a štýlové obzory KU, pomenované ako “cosmic techno” , prípadne “techno like your mom used to make”.

King Unique dj act bol vždy o moderných technológiach. Záujem o pokrok ho od samých začiatkov ťahal k pomôckam, ktoré sa až o dlhé roky neskôr stali štandardom v profesionálnom djskom svete. Jeho živé hranie je energický mix klubovej hudby, ktorá vás prirodzeným spôsobom pritiahne na parket a nie je limitovaná zvukovo ani žánrovo.

A kedy ? V nedeľu 25. decembra hneď po Vianociach. Pre niektorých z vás možno trochu bláznivý termín, no darčeky budú už rozdané, oblátky a ryba zjedené, rodina vybavená a všetko v meste zatvorené. Ak si teda budete chcieť  ísť vyhopsať vianočné koláčiky alebo len tak prísť, posedieť si a popočúvať klubovú muziku, máte v KC Dunaji skvelú príležitosť spoznať ďaľšiu významnú tvár britskej tanečnej kultúry a to za veľmi prijateľné vstupné. K tomu sa pripojí dostatok miesta na sedenie vo vedľajšom bare, dobré ceny a priestor na 4. poschodí s výhľadom na Staré mesto. Jednoducho príjemný večer so skvelou hudbou.

Synthesia: King Unique
25.decembra 2011 
KC Dunaj / Bratislava
KING UNIQUE / Bedrock (UK)
Support: Drahosh, SouTHboy, pmc, tomin 
vstupné: 6€ do 23:00/7€ po 23:00


Synthesia



Zdroj: Synthesia
Publikoval: Redakcia GREGI.NET