Sziget a ďalšie jeho festivaly patria medzi najlepšie v Európe.

Organizátori cien European Festival Awards včera vyhlásili užší výber najlepších festivalov. Sziget sa dostal do Top 10 v troch kategóriách, medzi nimi aj hlavnej kategórii za Best Major Festival! Aj ďalšie festivaly Sziget Cultural Managementu bodovali, v shortliste sa umiestnili aj MasterCard Balaton Sound, Volt Festival a B.my.Lake.

European Festival Awards sú najprestížnejšie festivalové ceny súčasnosti, ktorých výsledky sú kombináciou hlasovania odbornej poroty (hudobní publicisti, booking agenty, organizátori festivalov, umelci a kapely) a hlasujúcej verejnosti (tento rok 620 000 hlasov). Medzi tohtoročnými finalistami sa ocitli aj Sziget festival, MaterCard Balaton Sound, VOLT Festival a B.my.Lake.

sziget_photo

Sziget sa dostal do Top 10 nielen v hlavnej kategórii Best Major Festival, v ktorej v roku 2011 zvíťazil, ale taktiež v kategórii za najlepší výber kapiel hrajúcich na festivale Best European Festival Line-Up, zabodoval aj u kapiel a umelcov, čo mu vynieslo finálovú nomináciu za Artist Favorite European Festival.

Okrem vlastných nominácií sa Sziget festival môže pochváliť aj piatimi interpretmi, ktorí sa objavili na tento rok nielen na festivale, ale aj vo finálovom výbere. Blur, Nick Cave & The Bad Seeds a Editor zabojujú o cenu Headliner of the Year, Woodkid a Skip&Die medzi nováčikmi Newcomer Artist of the Year. Atmosféru festivalu, ale i koncertov nominovaných interpretov si môžete pripomenúť v oficiálnom Aftermovie – https://youtu.be/q9aI6PaybRk.

https://youtu.be/q9aI6PaybRk

Minulý rok zvíťazil v kategórii Best Medium Sized Festival, tento rok je opäť nominovaný medzi najlepšími. Reč je o MasterCard Balaton Sound festivale. Zatiaľ čo VOLT Festival je medzi desiatkou najlepších po prvý raz. Organizátorov Sziget Cultural Management teší, že aj ich najnovší počin, festival B.my.Lake získal nomináciu, a to v kategórii Best New Festival.

Víťazov jednotlivých kategórií sa dozvieme 15. januára 2014, na slávnostnom vyhlásení European Festival Awards, ktoré sa bude konať na Eurosonic Noorderslag v holandskom Groningene.

www.szigetfestival.sk

Zdroj: Sziget