Sziget aj s Lily Allen, The Prodigy či La Roux.

Program Szigetu 2014 sa opäť rozrastá. Organizátori Szigetu dnes oznámili desať nových interpretov, na Island of Freedom sa predstavia aj The Prodigy, Lily Allen, Ska-P, Bonobo a La Roux.

Čerstvo potvrdení interpreti dopĺňajú už teraz skvelý line-up festivalu, ktorý sa uskutoční od 11. do 18. augusta na zelenom ostrove v centre Budapešti. Medzi hlavných headlinerov festivalu už teraz patria Macklemore & Ryan Lewis, Queens of the Stone Age, Bastile, Placebo, Calvin Harris, Skrillex, Klaxons, Imagine Dragons. A ďalšie mená ešte pribudnú!

The Prodigy je jednoznačne kapela, ktorú na treba vidieť! Pravdepodobne najpopulárnejšia britská elektronická formácia, ktorá za svoju kariéru predala viac ako 25 miliónov albumov. Mladá, avantgardná popová speváčka Lily Allen bude tiež patriť medzi hviezdy tohtoročného festivalu. Jej najnovší singel Hard Out Here je predzvesťou jej tretej štúdiovej nahrávky, ktorej vydanie je avizované na tento rok pod názvom Sheezus.

La Roux a hlas Elly Jackson je známy všetkým fanúšikom pop music. Synth-popová dáma a jej partner Ben Langmaid, producent – skladateľ – klávesák, sú jednou z najpopulárnejších produkcií 21. storočia. Populárna ska-punková kapela z Madridu Ska – P, sa tiež objaví na pódiu Ostrova slobody.

Týmito menami však zoznam zaujímavých koncertov ešte len začína. Medzi kapely a interpretov, ktorí si určite zaslúžia vystúpiť na jednom z najväčších festivalov v Európe patria určite aj Bonobo, Fink, Miles Kane, Palma Violets, Kavinsky či Jagwar Ma.

Sziget festival je známy nielen koncertmi svetových hviezd všetkých hudobných žánrov, jeho pestrosť je zvýrazňovaná aj bohatým divadelným, literárnym a športovým programom. Organizátori taktiež kladú už niekoľko rokov dôraz na vizuálnu stránku festivalu.

Tento rok ponúkajú mladým vizuálnym umelcom z celého sveta možnosť zapojiť sa do grantového systému, ktorého celková hodnota je 80 000 eur. Diela, ktoré uvidia státisíce návštevníkov, sú rozdelené do troch kategórií.

Okrem oficiálnej sochy slobody, Island of Freedom budú zdobiť vizuálne diela, priestorové inštalácie a zaujímavé dekorácie. Viac informácií o jednotlivých grantoch nájdete na oficiálnom webe festivalu www.szigetfestival.sk.

Sziget festival, najväčší stredoeurópsky festival, sa koná od 11. do 18. augusta na ostrove v centre Budapešti. Festival, ktorý každoročne navštívia státisíce fanúšikov z celého sveta, je nielen miesto skvelých koncertov, ale aj miestom n a ideálny oddych, ktorý v sebe spája výhody veľkomesta a pestrej hudobnej komunity na zelenom ostrove. Informácie o festivale, jeho programe či cenách vstupeniek nájdete na oficiálnom webe www.szigetfestival.sk.

Zdroj: Sziget