Tajomní DEATHS z Berlína v Subclube.

Promotérsky kolektív Real Something v spolupráci so Subclubom pripravil koncert v Berlíne usadených Deaths, ktorí sa v stredu 21. januára predstavia v Bratislave v už spomínanom legendárnom Subclube.

Spoločne s nimi príde aj dvojica z Prahy: dream-popový Luke Mayen a elektronický producent, polovica dua Post-hudba, ktorý si hovorí Murder Bear Doug.

Deaths – Minimalistické bicie, zastreté vokály a atmosféra, ktorá môže zľahka pripomínať The xx, Darkside či Sohn. V Berlíne sídliaci Deaths sa ale pohybujú ešte v temnejších vodách a ich piesne sú o čosi viac pochmúrne a ako stvorené do tunelu pod hradnou skalou.

[vimeo]https://vimeo.com/62573655[/vimeo]

Z pôvodne one-man-projektu Igora Brusa je teraz celá kapela: v Berlíne sa k nemu pridali Yaz Uemura, Pierre Auradon a Marc Blarzin. Štvorica, okolo ktorej je všetko akoby stále pod rúškom tajomstva, má v pláne čoskoro vydať svoje prvé EP. Sľubne znejúce single Lonewolves a Sold napovedajú, že sa máme na čo tešiť.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/14186107″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

https://soundcloud.com/churchofdeaths
https://www.churchofdeaths.com/
https://www.facebook.com/churchofdeaths
https://www.youtube.com/watch?v=byMp5Q4YbeE

Luke Mayen – Melancholické pesničky, jemné gitarové vyhrávky a moderný zasnený sound. Luke Mayen je projekt pražského hudobníka Lukáša Vydru, ktorý sa tentokrát v Bratislave predstaví sólo.

[vimeo]https://vimeo.com/64661838[/vimeo]

Lukáš bol tiež pôvodným členom Deaths, no s Igorom Brusom sa stretol ešte predtým – hrali spolu v teraz už nefungujúcej kapele Girls On Drugs.

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/17272177″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

https://lukemayen.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/lukemayen
https://www.facebook.com/mayenband
https://lukemayen.tumblr.com/
https://www.youtube.com/watch?v=ICHg_82GLY8
https://vimeo.com/64661838

Murder Bear Doug – Sólo projekt elektronického producenta Tomáša Havlena, tiež fungujúceho v duu Post-hudba. Okrem vlastnej tvorby má Tomáš na konte aj remixy pre interpretov ako Houpací Koně, Bonus, Umakart, Kittchen a ďalších.

[vimeo]https://vimeo.com/95197995[/vimeo]

https://soundcloud.com/murderbeardoug
https://www.facebook.com/beardoug
https://vimeo.com/95197995

Event link: https://www.facebook.com/events/1583133455232087/
Začiatok: 21:00
Subclub, Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu, Bratislava
https://realsomething.com/
https://www.facebook.com/someREALthing

DEATHS_web (1)

Zdroj: Real Something