Talentovaní hudobníci budú na TOPFEST-e skladať rockovú maturitu, v porote sú aj Zuzana Smatanová, či „Bejzo“ z Polemicu!

TOPFEST prináša tento rok novinku! Na 13. ročníku prestížneho festivalu bude mať vlastné pódium výnimočný projekt Rocková maturita. Cieľom tejto súťaže je vyhľadávať talenty, predovšetkým rockové. Vyberať ich budú Zuzana Smatanová, Braňo Bajza z Polemicu, Igor Belaj z The Paranoid, gitarista Juraj Kupec a ďalší hudobníci! Okrem nádejných talentov vystúpia na Letisku Piešťany veľké hviezdy rockového neba. Návštevníci sa môžu tešiť na skupiny Kabát, Puddle of Mudd, UK Subs, Wanastowi Vjeci, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zónu A a ďalšie kapely. Nenechajte si ujsť obľúbený TOPFEST. Stretneme sa na Letisku Piešťany 1. a 2. júla!

13-ty ročník najväčšieho rockového festivalu na Slovensku – TOPFEST prináša toho roku novinku. Jeden celý stage vyhradili organizátori ojedinelému projektu – súťaži Rocková maturita.

„Páči sa nám myšlienka súťaže a tou je podpora domácej slovenskej hudby. Cieľom projektu je vyhľadávať rockové talenty a motivovať kapely s vlastnou tvorbou, aby ukázali čo v nich je. A kde inde ako na rockovom festivale by si ich mali fanúšikovia vypočuť? Aj preto sa nám zdalo prirodzené, dať tomuto projektu priestor. Napokon, sami podobnú súťaž organizujeme. FAMAT – festival amatérskej hudby – bude o mesiac, 23. apríla už po 14-krát a aj víťaza tohto nášho festivalu budete môcť vidieť a počuť na TOPFEST-e,“ vraví organizátor festivalu Dušan Drobný.

2-Rockova_maturita

Súťaž Rocková maturita sa tento rok uskutoční po druhý raz. Na najväčšom rockovom festivale bude jej semifinále.

„Rocková maturita je iná súťaž ako ostatné. Objavuje nové kapely s vlastnou tvorbou, no nielen to. Má dlhší časový dej samotného priebehu súťaže, počas ktorého porota a organizátori pracujú s prihlásenými kapelami. Ide hlavne o mentorstvo a rady porotcov, prípadne ich odporúčania kapele. Našou snahou je vytvoriť okrem súťažného prostredia, aj prostredie spolupráce, ktoré má byť prospešné hlavne prihláseným kapelám v ich ďalšej tvorbe a vývine, bez ohľadu na ich poradie v súťaži. Rocková maturita je teda zmes workshopu, zážitkov a cenných rád pretavených do súťažného prostredia,vysvetlil Roland Koncz. 

Kompletný line-up Rocková maturita pódia na TOPFEST-e bude známy najneskôr 27. mája. 18. mája totiž organizátori vyberú 12 semifinalistov v kategórii pop & rock a 25. mája 12 semifinalistov v hard & heavy.

Atmosféra - Topfest

Novinkou tohto ročníka sú dve kategórie: pop & rock a hard & heavy, čím sa otvoril ozaj široký záber aj iných štýlov založených na rockovom podklade. Na TOPFESTE, ako na najprestížnejšom slovenskom festivale, pripravujeme skvelý hudobno – vizuálny zážitok. Je sa na čo tešiť! Porotu ešte formujeme, no už vieme povedať, že v nej určite bude Zuzana Smatanová, Braňo „Bejzo“ Bajza z Polemicu, Igor Belaj z The Paranoid, Peter „Sanchez“ Saniga z kapely Bijouteriér, Róbert „Jury“ Jurányi z Konflikt-u, gitarista Juraj Kupec, Jimmy Cimbala z Metropolisu a Vadim Bušovský zo skupiny Dorian Gray. Očakávajte ešte jedno silné meno porotcu z východu Slovenska,“ dodal organizátor Rockovej maturity Roland Koncz.

Na najväčšom rockovom festivale na Slovensku 1.-2. júla vystúpia na Letisku Piešťany skupiny Kabát, americká kapela Puddle of Mudd, britskí punkeri UK Subs, česká legenda Wanastowi Vjeci, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A, Slobodná Európa, Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash, Mad Dog X a ďalší umelci. Lístky sa dajú zakúpiť v sieti predpredaj.sk a tisketportal.sk. Dvojdňové permanentky sú v predaji zatiaľ za zvýhodnenú cenu. Tá sa bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu zvyšovať. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE