TATA / BOJS a SOČR nachystali speciální vánoční dárek. Záznam jejich koncertu odvysílal 24. 12. ČRo Radiožurnál!

Společný koncert Tata Bojs a Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Tomáše Braunera 23. listopadu v pražském Foru Karlín byl dle reakcí fanoušků i médií zážitkem z kategorie výjimečných. Není se tedy čemu divit, že se „Tatáči“ se SOČRem rozhodli podělit se o něj i s těmi, kdo ve Foru nebyli přítomni nebo nestihli internetový stream koncertu. První příležitost mohli mít symbolicky na Štědrý den, když záznam koncertu ve 20:00 odvysílal Český rozhlas Radiožurnál. Ti, kteří raději v daném čase zvolili pohádku, se pak dočkají na jaře 2017, na kdy je plánováno vydání záznamu u Supraphonu.

„Do poslední chvíle nebylo jasné, alespoň mně, jestli to bude velký zážitek nebo velký průšvih. Věděli jsme, že aranže jsou výborné, orchestr prvotřídní, dirigent skvělý. Ale bylo tolik věcí, na které bylo potřeba myslet, které se mohly pokazit…. Potom se ale ukázala zajímavá věc. A totiž, že my a SOČR máme asi nejlepší publikum v Praze! Kombinace našich fanoušků a abonentů orchestru byla zabijácká. Najednou to vlastně šlo samo. Nervozita odezněla a celý koncert byla radost,“ napsal Mardoša den po akci na svém speciálním blogu, kde shrnoval své zážitky z unikátní spolupráce Tata Bojs a SOČRu.

Že to nebyl jen jeho osobní dojem, dokazovaly jak nadšené reakce fanoušků přímo ve Foru, tak následné reportáže z koncertu, kde se coby speciální hosté představili Klára Nemravová a Clarinet Factory.

„Společný večer ve Foru Karlín přinesl nemálo očekávání, která byla vyplněna na maximum. Napomohla tomu povedená selekce skladeb a aranžérský um Marka Doubravy Důležitým zjištěním byl fakt, že SOČR nehrál jen doprovodnou úlohu, jak to většinou v podobně koncipovaných projektech bývá, naopak speciální aranže byly na míru ušité právě pro jednotlivé sekce tohoto orchestru… Symbióza mezi symfoniky a kapelou fungovala skvěle,“ napsal například Dan Hájek z Musicserver.cz.

Chválou nešetřila ani Hana Bukáčková z iReport.cz, když koncert zhodnotila jako „impozantní zážitek s neopakovatelnou atmosférou, který v závěru zvedl všechny sedící fanoušky ze židlí.“ 

Nejen z výše zmíněného je nadmíru jasné, že akce s výmluvným podtitulem „SOČR uvádí: TATA / BOJS aneb nechte oblek doma!“, která proběhla v rámci letošních 90tých narozenin SOČRu, patří mezi hudební události letošního podzimu. Ať už se tedy rozhodnete si jejím záznamem zpříjemnit štědrovečerní veselí nebo si počkat na jarní vydání u Supraphonu, chybu rozhodně neuděláte.

Zdroj: SUPRAPHON a. s.
Foto: Martin Straka