TATA/BOJS jsou Pěšáci bílé stopy

Kapela Tata Bojs nazpívala novou verzi slavných Pěšáků. Píseň, která získala před deseti lety cenu Anděl za skladbu roku, má zcela nové, a pro mnoho fanoušků možná překvapivé téma. Věnuje se totiž našemu nejslavnějšímu a největšímu závodu na běžkách, Jizerské 50.

Na povedný klip v režii Davida Mencla se můžete podívat zde: https://youtu.be/fOz99DVFino Skladba je rovněž k dispozici digitálně zde: https://tatabojs.lnk.to/T7k6oFA

„Jizerku máme rádi, před několika lety jsme v Liberci v rámci závodního víkendu hráli koncert a pamatuju si, že měl skvělou atmosféru. Ten nápad dát Pěšákům nový, zimní kabát se nám líbil a těšíme se, až novou verzi písně zahrajeme živě. Je to dokonce už třetí videoklip, který jsme k téhle písničce od jejího vydání v roce 2007 udělali,“ vysvětluje Milan Cais, frontman kapely.

V aktuálním videoklipu střídá záběry ze samotných závodů běžkařská „exhibice“ chlapců z kapely. „Komické prvky Mardoši a Vládíka, kterým sekunduje snaživý trenér Dušan, jsou podle mě vtipnou kostrou klipu. Smáli jsme se hodně už na place. A myslím, že klipu sluší i retro duch sedmdesátých let, ve kterých jsme všichni vyrůstali,“ doplňuje Milan Cais. 

V klipu si zahrál i jeden z nestorů bílé stopy, Ladislav Míka, který nechyběl ani na jednom z ročníků Jizerské 50. V roli komentátora se ocitl redaktor České televize, Pavel Čapek, který již několik let závody z Bedřichova skutečně moderuje. 

Režie se ujal David Mencl, který má za sebou videoklipy pro kapely Kieslowski, Kittchen, Houpací Kůň a Nauzea Orchestra. Za kamerou stál Marek Dvořák, který připravoval pro skupinu Tata Bojs již třetí videoklip.

Kromě nové verze Pěšáků plánují Tata Bojs na letošní podzim turné o sedmi koncertech, v jehož rámci znovu oživí své přelomové album Futuretro. Nahrávka, která při té příležitosti vyjde v reedici na 2LP, kompletně zazní i za účasti Marka Doubravy a Kláry Nemravové 16.11. v Jablonci n. Nisou, 18.11. v Ostravě, 25. 11. v Plzni, 26. 11. v Brně a hned třikrát v Praze, konkrétně 29. 11. v Paláci Akropolis, 6. 12. v ROXY a 14. 12. v Divadle Archa.

Zdroj: TS