Tatabojs predvedú na Žákovic Open skvelú svetelnú šou!

Na tohtoročnom festivale Žákovic Open odpáli koncert jedna z najpopulárnejších českých kapiel Tatabojs. Chalani sa chystajú predviesť originálny program podporený skvelou svetelnou šou. Skupina, ktorá má na konte množstvo prestížnych ocenení, považuje slovenské publikum za skvelé a koncert si plánuje spolu s fanúšikmi poriadne užiť. V Trenčianskych Bohuslaviciach už Tatabojs hrali a na Žákovic Open majú tie najlepšie spomienky.  Na 17-tom ročníku festivalu okrem nich vystúpia HEX, Le Payaco, Čad, Billy Barman, Lavagance, či Katarzia. Rodinný Žákovic Open v nádhernom prostredí Bošáckej doliny bude už 21. a 22. júla!

Na 17-ty Žákovic Open mieri aj populárna česká kapela Tatabojs. Hudobníci už v minulosti v Trenčianskych Bohuslaviciach hrali a na festival sa opäť veľmi tešia.

„Spomínam si, že minule panovala na festivale taká klasická letná pohodová atmosféra. Tento rok by sme mali hrať po zotmení a keďže vezmeme so sebou aj nášho dlhoročného spolupracovníka „svetelného mága“ Filipa, fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Kontakt s publikom je pre mňa alfa a omega dobrého koncertu. Pokiaľ práve nehrám na bicie, chodím k divákom úplne blízko. Niekedy dokonca, strhnutý atmosférou, skočím medzi nich…vraví so smiechom spevák a hráč na bicie Tatabojs Milan Cais. 

Kapela, ktorá je nositeľkou deviatich cien Anděl a iných hudobných ocenení vrátene albumu desaťročia, slovenské publikum miluje a rada by tu koncertovala častejšie, ako sa jej v posledných rokoch darí.

„Začali sme hrať ešte za federácie, takže úprimne povedané, sa nám stále nedarí vnímať Slovensko ako „cudzinu”. Na koncertoch na Slovensku sa teda cítime ako doma a vlastne ani nie „ako”,vysvetľuje jeden zo zakladajúcich členov Tatabojs, basgitarista Mardoša

„Veľmi radi hráme na Slovensku. Bohužiaľ nemáme toľko príležitostí. Kedysi sme k vám jazdili viac. Z dôb, keď sme tu pravidelne hrávali, si dobre pamätám, aké je slovenské publikum skvelé. Tak som veľmi zvedavý, aké to bude tentokrát. Mám rád publikum, ktoré sa prišlo na koncert baviť, tancovať, usmievať sa, skrátka si to užíva,“ dodáva Milan Cais

Tatabojs majú na konte deväť klasických albumov, tri live z toho dva i na DVD, jeden remixový album, unikátny spoločný projekt Smetana s korejským Ahn Trio a jedno best of. V Trenčianskych Bohuslaviciach zahrajú svoje najväčšie hity.

„Budeme hrať aktuálny program, ktorý vychádza z posledných albumov. Máme za tie roky toľko pesničiek, že môžeme program neustále obmeňovať a to nás baví. Bude to taký prelet albumami Futuretro, Biorytmy, Kluci kde ste?, Ležatá osmička a A/B,“ uzatvára Milan Cais.

Okrem Tatabojs na 17-tom ročníku Žákovic Open vystúpia aj HEX, Le Payaco, Čad, Billy Barman, Lavagance, Katarzia a ďalší umelci. Ani tento rok nebude chýbať stanové mestečko EXTRA, chillout zóna či futbalový turnaj hudobníkov s návštevníkmi. Nenechajte si ujsť výnimočný festival, na ktorom zažijete také prepojenie muzikantov s fanúšikmi, ako nikde inde! Žákovic Open vypukne 21. a potrvá do 22. júla. Vstupenky si môžte kúpiť v sieti www.predpredaj.sk https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11115/zakovic-open. Všetky  informácie nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

Zdroj: PH