Taylor Swift vydáva mimoriadne očakávaný album Reputation!

Americká hudobníčka Taylor Swift sa za posledné roky stala jednou z najúspešnejších speváčok poslednej dekády! Len zo svojho piateho štúdiového albumu 1989 z roku 2014 predala takmer desať miliónov kópií a všetkých sedem singlov z tohto albumu sa stalo celosvetovými hitmi!  Po dlhých troch rokoch čakania dnes Taylor fanúšikom predstavuje nový, v poradí už šiesty štúdiový album, ktorý dostal príznačný názov Reputation.

Najnovší album speváčka ohlásila v auguste singlom Look What You Made Me Do. Za vznikom piesne stojí samotná Taylor, ktorá song napísala spolu s Jackom Antonoffom, americkým hudobníkom, ktorý sa podieľal už na viacerých jej hitoch a mal zásadný vplyv napríklad aj na aktuálny úspešný album speváčky Lorde. V kreditoch môžme tiež nájsť trojicu mien Fred Fairbrass, Richard Fairbrass, Rob Manzoli, teda členov kedysi obľúbenej kapely Right Said Fred, nakoľko časť melódie z ich hitu I’m Too Sexy si speváčka do svojho singla požičala. Singel Look What You Made Me Do je skvelým hybridom popu a tanečnej hudby a Taylor  sa v ňom predstavuje v polohe, v akej sme ju doteraz nepoznali. Zariskovať sa v tomto prípade oplatilo a song získal niekoľko zlatých a platinových ocenení nielen v Amerike, ale aj v Austrálii, Taliansku či Kanade. Čerešničkou na torte sa stal provokatívny videoklip k singlu, ktorý mal premiéru v rámci slávnostného udeľovania cien MTV Video Music Awards a na YouTube dosiahol už takmer 700 miliónov zhliadnutí!

V septembri bol z albumovej novinky predstavený druhý singel …Ready For It?, ktorý opäť prekvapil drsnejším elektronickým soundom, ktorý má skutočne ďaleko od country piesní zo začiatku Taylorinej kariéry. V októbri nasledovala ďalšia ochutnávka z albumu Reputation v podobe singla Gorgeous a nedávno bola zverejnená romantická skladba Call It What You Want.

Okrem už spomínaného Jacka Antonoffa na najnovšom albume spolu s Taylor spolupracovali známe producentské esá, ako sú Max Martin, Shellback či Oscar Holter, a zahosťoval si na ňom napríklad aj hviezdny Ed Sheeran! Okrem toho si Taylor pre fanúšikov pripravila aj ďalšie prekvapenie, a to špeciálnu limitovanú edíciu Reputation vol. 1. Tvorí ju CD Reputation doplnené jedinečným 72- stranovým zberateľským časopisom, ktorý obsahuje rozličný výber tvorby, ktorú zostavila, či priamo vytvárala samotná speváčka. Obsahuje jej hudbu, maľby, vlastnoručne písané texty a veľa ďalších zaujímavostí. Ide tak vlastne o unikátny pohľad do procesu tvorby šiesteho štúdiového albumu Reputation, ktorý Taylor Swift vydáva práve dnes!

Taylor Swift – Look What You Made Me Do
Taylor Swift – …Ready Fot It?
Taylor Swift – Reputation
https://taylorswift.com/
https://www.facebook.com/TaylorSwift

Zdroj: TS