Temní Esben and the Witch v Klube za zrkadlom.

Anglická skupina Esben and the Witch vystúpi v stredu 15. mája 2013 v bratislavskom Klube za zrkadlom, kde odohrá skladby zo svojho nového albumu Wash the sins not only the face, ktorý vyšiel koncom januára. Esben and the Witch práve štartujú severoamerické turné a po návrate zo Spojených štátov ich čaká šnúra koncertov v Európe.

Kapelu, ktorá si svoj názov zvolila podľa rovnomennej dánskej rozprávky, tvoria speváčka a hráčka na basovú gitaru aj gitaru Rachel Davies, gitarista Thomas Fisher a špecialista na elektroniku Daniel Copeman. Skupina vznikla v roku 2008 v Brightone a už prvými nahrávkami naznačila, že ide o jeden z veľkých objavov tamojšej silnej hudobnej scény. Debutové EP s názvom 33 a singel Lucia, at the Precipice presvedčili nielen fanúšikov a kritikov, ale aj vydavateľstvo Matador Records, v ktorom vydali svoj debutový album Violet Cries plný temných bítov, uhrančivých gitár a ostrých bicích, do ktorých sa nástojčivo, a pritom jemne mieša nádherný vokál Rachel.

„Sme radi, že po koncertoch na Bažant Pohode aj Pohoda Indoor Camping Festivale privítame Esben and the Witch v klubovom prostredí,” hovorí Michal Kaščák za organizátorov koncertu.

Živé vystúpenia kapely sú naozaj výnimočným zážitkom, jej členovia hrajú úplne na doraz, naplánované skladby sa často menia na improvizáciu, ktorá úplne vtiahne diváka. „My vlastne tvoríme, keď hráme naživo. Poriadne búchame do bubna, poriadne spievame. Snažíme sa ľuďom dať vždy niečo viac. A vždy je to trošku iné. Publikum pre nás znamená všetko. Ak dostanete dav, ak si ho podmaníte, tak sa stáva súčasťou predstavenia. Je to vzťah medzi kapelou a ľuďmi, ktorý sa vytvára na jeden koncert,” vyjadril sa o živých vystúpeniach Daniel Copeman v rozhovore pre HN.

Vstupenky na bratislavský koncert budú k dispozícii v sieti Ticketportal, prvých 50 kusov bude stáť 7 eur, ďalšie v predpredaji 9 eur a na mieste 12 eur.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Zdroj: Pohoda Festival