The Cellmates: Rockabilly Feeling Tour!

Bratislavské trio The Cellmates je inšpirované hudbou a štýlom 50. rokov, amerického rock and rollu. Chalani hrajú rockabilly inšpirované Elvisom Presleym, Buddym Hollym či Johnym Burnettom. Ich kariéra sa naštartovala vlastným podaním dobových hitov.

Kapela existuje od roku 2009 a počas svojej existencie už stihla účinkovať v množstve slovenských kluboch, na rôznych festivaloch ako Pohoda, Trutnov, Bratislavské kultúrne leto, Dni Petržalky, na podujatí Silvester v Bratislave, na majstrovstvách Sveta a Európy v akrobatickom rock and rolle, alebo aj na koncertoch v susednom Česku a Rakúsku. The Cellmates v súčasnosti pracujú na svojom debutovom albume, ktorý by mohol byť ešte v mnohom prekvapivý. Takisto sa svoj repertoár pokúšajú obohatiť aj prerábkou niektorých súčasných hitov, alebo hitov od domácich interpretov. www.cellmates.sk

Dlho očakávané turné kapely The Cellmates s názvom ROCKABILLY FEELING TOUR 2011 práve začína. Spolu viac než 10 miest po celom Slovensku, dve špeciálne rockabilly párty v Prahe a Budapešti. Exkluzívni hostia, tričká, odznaky a kopec skvelej rock and rollovej muziky. Už teraz sa môžete tešiť, pretože cadillac so Cellmates vyráža začiatkom októbra!!!

Termíny
7.10. Žilina – Boonker Club + VAUDEVILLE (Martin)
8.10. Poprad – Rock Fabric + LOVELY PIMPS (BA)
15.10. Bratislava – Hlava 22
21.10. Viničné – Spoločenský Dom
22.10. Liptovsky Mikuláš – Kolotočovo Pub + LOVELY PIMPS
23.10 Praha – Vagon Club + ROCKERS (CZ)
28.10. Košice – Cassbar – THE WAVES (Humenné)
29.10. Ružomberok – Relax Club + VAUDEVILLE
4.11. Trnava – Moto Bar + THE SLAPDASH (CZ)
5.11. Trenčín – Klub Lúč + TWISTED ROD (CZ)
19.11 Budapešt – Amigo Bar + ROCKIN ROCK CATS (HU)

ROCKIN ROCK CATS (HU) – Legendárna maďarská rockabilly kapela, ktorá učinkuje od 1994. Hrajú tradičné rockabilly ovplyvnené viacerými velikánmi z 50tych rokov. Odohrali stovky koncertov a natočili viacero albumov. Okrem iného organizujú prvý rockabilly festival v Maďarsku s názvom WildCat Night.

THE SLAPDASH (CZ) – Pražská skupina The Slapdash vznikla na konci roku 2005 ako projekt bývalých členov skupín Crazy Wheels, GoDaddyO a Gangnails. Kapela tvorí jadro českej rockabilly scény Hrajú prevažne vlastnú tvorbu – súčasné neo-rockabilly, doplnené pôvodnými skladbami. V hudbe The Slapdash je cítiť rock’n’roll, punk, country, swing, veľa energie a zábavy.

THE ROCKERS (CZ) – V roku 2008 zakladá Jirka Pilař (basa, spev) so svojimi kamarátmi Honzou Podzimkem (bicie) a Erikem Witzem (gitara, spev) novú kapelu, ktorá vychádza z rockabilly koreňov so „slap“ basou a „high end“ gitarou, nebojí sa aj improvizovať naprieč hudobnými žánrami.

THE TWISTED ROD (CZ) – Twisted Rod je svižná zmes rockabilly a psychobilly z Brna s troškou klasického rock’n’rollu ktorá vám preženie tráviace ústrojenstvo ako Krušovice ☺

VAUDEVILLE (SK) – Rozbehnutá slovenská rockabilly/psychobilly/punk kapela z Martina. Dokážu to pekne roztočiť. Rockabilly Rulles!!! Weslo – Kontrabass, spev, Mako – Gitara, spev, Fridrich von Šniceľ – bicie

LOVELY PIMPS (SK) – The Lovely Pimps ešte pred odohratím prvého koncertu zaujali svojím pre slovenskú kapelu neobvyklým retro soundom na štýl Johnnyho Casha so silným, miestami až Elvisovským vokálom. Ich skladby ako ‚Feel Live‘ či ‚Faces on the Walls‘ si okamžite našli svojich fanúšikov na Myspace a zaujali aj moderátorov Rádia_FM, ktoré kapelu prezentovalo aj na tohtoročnom odovzdávaní cien Radio_Head Awards odvysielaním krátkeho videoprofilu.

THE WAVES (SK)  – Slovenská štýlová rock and rollová kapela z Humenného. The Waves hrajú asi dva roky. Začali so surfrockom a s covermi od beatles, chucka berryho, the kinks, a ďalšími kapelami, ktoré hrajú aj teraz, ale robia už na vlastných veciach.

The Cellmates

Zdroj: Gregor Agency
Publikoval: Redakcia GREGI.NET