The Legits Blast 2016: ZAHRANIČNÝM HEADLINEROM BUDE THE BEATNUTS, HIP HOPOVÁ LEGENDA Z USA!

Chvíľa, na ktorú zvedaví fanúšikovia bystrického hip hop festivalu The Legits Blast dlho čakali, je tu! Najväčšou zahraničnou hviezdou 8-dňového festivalu hudby, tanca a životného štýlu v Banskej Bystrici je americká hip hopová legenda The Beatnuts, dvojica Jerry Tineo (JuJu) a Lester Fernandez (Psycho Les) z newyorského Queens. Doplnia tak Američana SOL-a a nadupaný slovenský line up, ktorému krane u mená ako Majk Spirit, STRAPO, Moja Reč, Boy Wonder, Krok Spet, Boco & Špeker.

Siedmy ročník The Legits Blast 2016 sa bude konať 24. – 31. júla prevažne v banskobystrickom Europa Shopping Center a popri dobrej hudbe prinesie do srdca Slovenska veľa tanečných battlov, workshopy a medzinárodných účastníkov zo 70 krajín sveta. Hlavnou zahraničnou hviezdou tohto roka je legendárna hip hop dvojica The Beatnuts z New Yorku.

The Beatnuts sú v hre už od 80. rokov a ich hudba je charakterizovaná starostlivo samplovanými beatmi, prevažne jazzovými rytmami, funkom a v neskoršej tvorbe aj latinom. Legendárne duo sa pýši spoluprácami s Big Punom a Methodmanom, radí sa k predstaviteľom zlatej hip hop éry deväťdesiatych rokov a ich beaty si bez dovolenia “požičala” aj slávna Jennifer Lopez vo svojom prelomovom hite „Jenny form the Block“ v roku 2002. Hudobníci z Queensu majú na konte šesť albumov
a spolupráce s mnohými slávnymi rapermi ako Common, Chi Ali, Pete Nice, Fat Joe, Mos Def, Stereo MCs či Monie Love. Taktiež sú považovaní za majstrov remixov.

Toto sú hity, ktoré môžete poznať aj vy: No Equal, Props Over Here, Hit Me With That, No Escapin This, Off the Books.

„Watch Out Now“  The Beatnuts Playlist

beatnuts

Festival The Legits Blast 2016 predstavuje sviatok aj pre tanečníkov z celého sveta, ktorí sa sem zlietajú často aj za posledné úspory, len aby zažili pravú hip hop atmosféru. Najväčšie tanečné esá bgirls a bboys si každoročne merajú sily v rámci tanečného program Outbreak Europe, Undisputed a Rep Your Country, ktoré sú plné  akrobacie, napätia, no najmä elektrizujúcej atmosféry. Jednoducho zážitok, ktorý musíte zažiť!

„Minulý ročník privítal 1 300 tanečníkov zo 70 krajín sveta. Napríklad skupina tanečníkov z Brazílie prišla za posledné peniaze a ubytovanie, ako aj odvoz z letiska sme im museli zháňať v rámci našej veľkej tanečnej rodiny. O to krajšie sú potom putá aj mimo tanečného parketu a zážitky, ktoré si uchováme navždy,“ hovorí spoluorganizátor podujatia Miro Križan, ktorý spolu s Martinom Gilianom a ich tímom stoja za najmedzinárodnejším festivalom už siedmy rok.

Slovenské a zahraničné hudobné hviezdy vystúpia počas veľkolepého koncertovania večer 30. júla na FunFón Open Air Stagei, afterpárty celej akcie sa bude konať v klube Ministry of Fun so špičkovým DJ line upom.

Program The Legits Blast 2016:
Outbreak Europe (29. – 30. júl): svetový šampionát a jeden z top breakových eventov planéty
Graffiti Jam (29. – 30. júl): jam pre graffiti writters
Perfect Beat Challenge  (30. júl): jam pre hudobných producentov
Open Mic (30. júl): jam pre vyznávačov freestyle rapu
3×3 Basket (30. júl): basketbalový turnaj
Youth for the Future (30. júl): program pre deti z Vyšehradskej štvorky
The Legits Blast Concert (30. júl): koncerty s tučnou afterpárty
Rep Your Country (31. júl): unikátny šampionát národných tímov v breaku

Lístky na festival sú už v predpredaji!
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/7063/the-legits-blast-2016 

Viac info o podujatí nájdete tu:
www.thelegitsblast.com
www.facebook.com/thelegitsblast
www.instagram.com/thelegitsblast

beatnuts_CB

Zdroj: The Legits Blast