The Raw Bishops predstavia na festivale Uprising aj nový singel Freedom.

Skupina The Raw Bishops na svojich fanúšikov nezabúda ani v lete a v týchto dňoch vydáva nový singel s názvom Freedom, ktorý dýcha pohodovou reggae atmosférou. Zoskupenie na čele s frontmanom Jeffom Kirkom sa tak rozhodlo urobiť niekoľko dní pred svojím vystúpením na Uprising festivale.

The Raw Bishops si na bratislavskej hudobnej scéne upevňujú svoje miesto. Po tohtoročnej nominácii na Objav roka v Radio_Head Awards, množstve koncertov a predchádzajúcom energickom singli Shout, sa štvorčlenné zoskupenie tentokrát rozhodlo odprezentovať novinku Freedom. „Pieseň je o užívaní si života a žití v prítomnosti. Spieva sa v nej, že nemôžeme len sedieť a čakať. Mnoho ľudí iba nečinne čaká na to, čo príde a song Freedom je o tom, ako to robiť presne naopak,“ uviedol k vzniku skladby spevák Jeff Kirk. 

therawbishops

Skladbu Freedom kapela nahrala v petržalskom štúdiu LOFT u Jara Žiga Jr. a na jej výsledné smerovanie mal vplyv aj príchod najnovšieho člena Borisa Basistu do kapely. Ten v minulosti hrával s formáciou Medial Banana. The Raw Bishops tak obohatili svoj už aj tak pestrý repertoár o reggae rytmy.

„Dúfame, že tento song ukáže ľuďom, kam sme sa ako The Raw Bishops posunuli a že už nie sme tou kapelou, ktorou sme boli pred rokom. Myslím, že sme sa zlepšili a teraz sme pripravení hrať prvú ligu. Je to počuť v našich nových piesňach a vidno na koncertoch,“  myslí si Jeff.

Formácia však neostáva len pri reggae. Svoj multižánrový repertoár predvedie už v sobotu 22. augusta na Uprising festivale. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na soul, rock, blues, hip-hop či funky a najmä poriadnu dávku koncertnej energie.

Zdroj: Michaela Žureková