The SUN festival navštívi ikona svetovej house music – Fedde le Grand.

Tommorowland, Sensation, Ultra Music Festival, Mysteryland, Creamfields… Feddeho DJing a skladby jsou jednou z největších vášní zásadních akcí světa. Je nám obrovskou ctí a radostí, že o sobě The SUN festival může říct totéž!

Fedde le Grand je bezpochyby jedním z největších DJů. Jeho schopnosti ve studiu i mimo něj jsou materiálem, ze kterého jsou tvořeny legendy. Ať už demoluje pověstný festival Coachella, zařezává přímý hattrick 1. příček do celkového žebříčku Beatportu  se skladbami Autosave, Control Room a svým masivním remixem Missing od Everything But The Girl nebo objíždí většinu známého klubového světa – le Grand je jméno skloňované na všech frontách. Jako kreativnímu producentovi, inspirujícímu DJi a umělci v pravém slova smyslu, vášeň, integrita a nezlomná síla individuality a originality, jež Fedde přináší na stůl, mu zaručují pozici nejvlivnějšího elektronického pionýra moderní doby. Zbývá jediná otázka – když už Fedde dokázal toto všechno, co víc může přijít?

České publikum seslal Fedde le Grand během své dlouholeté rostoucí kariéry do euforie spolehlivě již několikrát. Vyprávět by mohla plná O2 Arena, top klub SaSaZu nebo festival Pleasure Island 2011. Jeho podání house music je nám natolik blízké, že to byl právě on, kdo dokázal jako lavinu strhnout pozornost celé hudební komunity od starých klasiků, jako jsou Roger Sanchez nebo Armand Van Helden, a posunout ji společně se SHM do moderní elektronické éry, kam se později zařadila jména jako Hardwell nebo Nicky Romero. Vzpomeňte si, co s námi všemi udělala v roce 2006 jeho skladba Put Your Hands Up 4 detroit, kterou vzdal svým předchůdcům hold. A to nepolevuje dodnes – skladby jako Metrum, So Much Love, Sparks nebo remixy Coldplay, Digitalism a dalších jsou hymnami dnešních parties a festivalů.

Fedde le Grand vystoupí na The SUN festivalu v Hradci Králové v pátek 16.8.2013. Put your hands up for Fedde!

www.thesunfestival.cz
https://www.facebook.com/thesunfestival

https://bit.ly/sun-udalost

https://www.feddelegrand.com/

https://www.facebook.com/feddelegrand

https://www.youtube.com/feddelegrand

Zdroj: The SUN festival 16.-18.8.2013