THE SWEET REMAINS sa na európskom turné predstavia aj Slovensku.

Od Pezinka po Bardejov. Americká folk-rocková kapela THE SWEET REMAINS Trio sa v rámci slovenskej časti svojho európskeho turné na prelome apríla a mája predstaví v šiestich mestách.

THE SWEET REMAINS Trio vzniklo okolo amerického speváka a skladateľa Briana Chartranda (akustická gitara a spev), ktorého doprevádzajú Peter Day (basa a spev) a Jeff Vallone (perkusie a spev). Štýl tejto trojice sympatických hudobníkov znesie prísne kritéria reprezentované umelcami ako Crosby, Stills & Nash, the Eagles, či Mumford & Suns. Najväčší denník USA TODAY vyzdvihol kapelu ako „najpočúvanejší výber týždňa“!

Skladby THE SWEET REMAINS sa v USA objavili vo filme, televízii a taktiež v najpredávanejšej kolekcii Putamayo „Acoustic Cafe“. Počas turné v Európe odznejú pesničky v prvom rade z aktuálneho pripravovaného albumu, no chýbať nebudú ani hity zo starších platní „Laurel & Sunset“ (2008) a „North & Prospect“ (2013). „Jednou z výhod, že sme skupina zložená zo samých skladateľov piesní je, že máme stále dosť materiálu na nový album. To bol určite prípad albumu „ North & Prospect“. Tiež sme chceli skúsiť ukázať viaceré aspekty našej hudby a využiť rôzne nástroje. “North & Prospect” je definitívne viac „premakaný“ ako náš prvý album “Laurel & Sunset” v tom zmysle, že sme použili kompletnú skupinu pre väčšinu skladieb a zahrnuli sme tam dychové nástroje, či sláčiky,“ vysvetľoval líder skupiny The THE SWEET REMAINS Brian Chartrand.

THE SWEET REMAINS majú nielen muzikantský talent, vďaka ktorému ponúkajú vo svojich piesňach zážitok z harmónie, textárskej, aj hudobnej, ale na skvelej nálade znásobenej bezprostrednou komunikáciou si dávajú záležať i na koncertoch. Pezinok, Nitra, Vranov, Košice, Prešov a Bardejov sa môžu tešiť na úžasnú atmosféru vygradovanú dokonalým striedaním intímneho šteklenia z jemných balád a pulzujúcou energiou garantujúcou prvotriednu zábavu. „Najdôležitejšie pre mňa počas koncertu je ponúknuť najlepšie vystúpenie, čo nutne neznamená úplne detailné perfektné odohratie skladby, ale naplno preniesť emócie tej ktorej piesne. To bolo za prvé, a za druhé… Dávame si záležať na prepojení s obecenstvom, ako to len najviac ide. Milujem turné, pretože nám dáva príležitosť ukázať aj pôvod piesní, čo napomáha k tomu, že ľudia viac porozumejú našej hudbe,“ zdôraznil B. Chartrand.

THE SWEET REMAINS vystúpia:
28.4. Pezinok – Radnica
29.4. Nitra – Music a Cafe Nitra
1.5. Vranov nad Topľou – Penzión Família
2.5. Košice – Riders Pub
3.5. Prešov – U Greka
4.5. Bardejov – Chianti wine & coffee bar

the-sweet-remains

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.