TIMUDEJ chystají křest, který jen tak neskončí!

Černošicko-balkánské hudební uskupení Timudej letos na jaře vydalo u Supraphonu nové album Ještěně, které stylově pokřtí 2. listopadu v pražské ROXY. Kapela, která se pohybuje na pomezí několika hudebních žánrů jako je world music, electroswing, pop či samba, proslula neutuchajícím entuziasmem a energií nabitými koncerty. Totéž a ještě o fous víc se dá čekat i od nadcházejícícho křtu, kam si Timudej pozval řadu známých hostů, kteří celou akci náležitě ozvláštní a dodají ji punc výjimečnosti.

Z hostů zaujme především Cirk La Putyka, nejznámější průkopník nového cirkusu u nás. Divadelně-akrobatický soubor, který se nedávno vrátil z úspěšného turné v Berlíně a v září představil na Jatkách78 premiéru nového představení Black Black Woods, vystoupí v rámci večera se speciálním programem ušitým na míru akci a prostoru klubu. S kapelou Timudej je soubor úzce propojen prostřednictvím Honzy Balcara, hlavního skladatele hudby v La Putyce a zároveň producenta dvou posledních alb Timudej. “Vždy nás lákalo propojení hudby, akrobacie a divadla, takže na společné vystoupení se už teď všichni těšíme jako malí kluci do cirkusu,“ kvituje spojení s La Putykou zpěvák kapely Timudej Pavel Horák.

„Při přípravě vystoupení vycházíme z prostorových dispozic ROXY a věříme, že ve spojení s živou koncertní energií kapely Timudej a tanečními beaty DJ Gadjo.cz zprostředkujeme divákům silný zážitek,“ předznamenává Kristýna Mirabelská z La Putyky dalšího hvězdného hosta večera, kterým je Martin Juráček alias DJ Gadjo.cz aka Meckie Messer, dlouholetý moderátor Radia 1. Ten převezme otěže večera v samém závěru a tancechtivým hostům namíchá koktejl hudby ze všech koutů světa. S kapelou Timudej ho mimo jiné spojuje obliba v taneční hudbě, world music i žánrová nevyhraněnost. „Na Timudej se mi líbí, že se neberou moc vážně a hudbou se chtějí především bavit. Zároveň tam je taková ta balkánská živelnost,“ doplňuje Martin Juráček, proč pozvání na křest od Timudej rád přijal.

foto_pavel_horak_vit_bedrna_3

Úvod večera bude patřit vokální skupině Sugarcutes, která je novým projektem dvojnásobné držitelky ceny Anděl v kategorii world music Kateřiny Göttlichové (2009 a 2014 s BraAgas). Zpěvačky z Sugarcutes se navíc podílely i na novém albu Ještěně a dá se tak očekávat, že se objeví na podiu i během koncertu Timudej.

Na scéně zahalené kouřem se zcela jistě mihne také Surikata, alias Adéla Svobodová, profesionální kouzelnice a známá modelka, zároveň hvězda nového klipu ke stejnojmenné písni z nového alba Ještěně (podívejte se zde: https://y2u.be/LgYbZGo4qgk). Kapela v posledních měsících věnovala velkou dávku energie právě natáčení klipů, jež tvoří převážně vlastními silami. Nejprve spatřil světlo světa klip Já jsem DJ (k vidění zde: https://y2u.be/qWgly33iOy4), kde zazářil v roli krále tanečních party východoněmecký mág Rudy Korer. Po nedávné premiéře úspěšného klipu s prvorepublikovou tématikou Surikata kapela v říjnu představí další nové video. To tentokrát vzniklo k písni Rita Mitsouko a bylo natočeno na jeden záběr v průběhu živého vysílání na Facebooku při oznámení termínu a místa křtu alba.

timudej_jestene_obal_mail

Při výběru vhodného prostoru pro křest sehrálo podle kapely roli několik věcí. “Prostor v ROXY je dost velký na to, aby s námi mohla vystoupit La Putyka a zároveň dost malý na to, aby si křest zachoval svojí klubovou atmosféru. Osobité interiéry klubu v duchu prvorepublikového art deca navíc pěkně dokreslují klíčové motivy z našeho nového alba. Líbí se nám také jeho taneční zaměření, protože Ještěně je hlavně taneční album v nejširším smyslu toho slova, ale souzníme i s jeho přízviskem experimentální, protože sami rádi experimentujeme. Dalším podstatným důvodem byla kapacita, protože když jsme křtili poslední album Con´Čerto Grando v pražském Rock café, část zájemců se dovnitř prostě nevešla. Přestože kapacita ROXY je o něco větší, doporučujeme i tak raději koupit lístek v předprodeji, protože křest je jenom jeden a často na něj dorazí i fanoušci, kteří na běžné koncerty nechodí.”

Pokud máte rádi hudbu Timudej, určitě si nenechte ujít tento nevšední zážitek, v jehož rámci se chystá unikátní propojení hudby, divadla a akrobacie. Večírek, který se 2. 11. v ROXY odehraje, rozehřeje svými temperamentními rytmy a živoucí taneční energií kalnou listopadovou noc a dává tušit, že jen tak neskončí. Vstupenky seženete nejvýhodněji v přepdrodeji GoOut, dále pak v sítích Ticketpro a Ticketportal.

timudej-roxy

Zdroj: SUPRAPHON a.s.