TM Stevens & Shocka Zooloo, Twin Dragons: skvelé kapely za jediný večer, jedno žeravé pódium, jeden pulzujúci klub.

Kredit a virtuozita TM Stevena ako basgitaristu aj ako speváka, sú medzi hudobnou verejnosťou v zahraničí dobre známe. Výrazná postava medzi „basákmi“ ohromuje energiou svojich koncertov a schopnosťou strhnúť publikum.

TM Stevens, vlastným menom Thomas Michael Stevens, je rodákom z Veľkého jablka – New Yorku. Ak by sme ale jeho „story“ skrátili len na slávne mená, s ktorými hral, alebo nahrával, aj to by bolo impozantné : Steve Vai, Neil Zaza, Cyndi Lauper, Little Steven, Tina Turner, Dan Hartman a Billy Joel. Ako bývalý člen The Pretenders nahral s kapelou platinou ovenčený album Get Close.

Spoločne s Narada Michaela Waldena je spoluautorom Bildoardového hitu „I Should Have Loved Ya“.

Jeho jazzové počiatky ho priviedli do klubu snov – spoluhráčov najväčšej ikony Milesa Davisa, s ktorým istý čas hrával. Stevens, ako bolo spomenuté je nielen skvelý basák, ale aj spevák. Možno sám nebol o svojich kvalitách presvedčený, ale keď ho v tom utvrdzoval „veľký šéf“ James Bown, asi na tom niečo bude. Na Brownom albume Gravity si Stevens nielen zahral basu, ale aj zaspieval. Popri práci skladateľa a producenta Stevens hráva aj s ďalšími muzikantami. V roku 2004 sa vybral na turné s Jean Paul Bourellym a bubeníkom Johnom Blackwellom (Prince). O rok neskôr sprevádzal na koncertoch po Ázii Neil Zazu, s Carl Palmerom a Andrea Braidom (Eros Ramzotti) po Taliansku a Rusku. Turné strieda turné a pokračuje s Carlom Palmerom v reaktivovaných Emerson Lake and Palmer vo februáry 2007, v lete 2011 sa pridal k Bootsy Collinsovi na Funk Unity Tour. Aktuálne zvykne hrávať s vlastným power triom Shocka Zooloo spolu s gitaristom Michaelom Barnesom a bubeníkom Garry „G-Man“ Sullivanom. Doposiaľ s nimi a s formáciou, ktorá mu predchádzala, nahrali sedem albumov. Kritikou najviac oceňovanou je predovšetkým nahrávka Africans in the Snow.

TWIN DRAGONS – Aktuálne najusilovnejšia blues rocková partička na klubových pódiách. Projekt založil v roku 2002 Nathaniel Peterson a za posledné 3 roky odohrali Twin Dragons viac ako 300 koncertov po celej Európe, kde dračí bluesmani povymetali takmer všetky najdôležitejšie kluby. Nathaniel Peterson je rodák z Memphisu v Tennessee. Hrať začal veľmi skoro, vďaka jeho talentu si stihol zahrať aj s bardami rokov šesťdesiatych akými sú Mitch Ryder, Rusty Day, Jim McCartey, Tim Buckley, Jimmy Reed, Howlin Wolf, Iggy Pop a Don Davis. V druhej polovici deväťdesiatych hral päť rokov ako basák a spevák s anglickou bluesovou formáciou Savoy Brown. Nathanielov spev môžete počuť aj v troch pesničkách albumu Huberta Sumlina – „About them shoes“ s Keithom Richardsom (Rolling Stones) a Ericom Claptonom na gitare. Túlavé koncertné topánky TWIN DRAGONS nie a nie trafiť do štúdia a zaznamenať svoje umenie. Až teraz je konečne na svete debut pod názvom Videoradio – mix Nathanielovho bluesového spevu a tvrdej gitarovej hry robí Drakov tak zaujímavých. V jej radoch sa vystriedali gitarista Andrea Braido (Eros Ramazotti, Zucchero), Bubeníci Tom Compton (ex Johnny Winter) a Clive Bunker (ex Jethro Tull).

Rezervácie vstupeniek na info@bluenote.sk alebo na telefónnom čísle 032/744 00 08, 0902 608 912

Zdroj: Matej Salek