Tohtoročný strom na Staroměstském náměstí zarobil deťom 200.014 Kč!

Pražské radio City 93,7 FM už poosmé organizovalo neobvyklý předvánoční charitativní projekt, ve kterém spojilo celou Prahu prostřednictvím největšího symbolu pražských Vánoc, vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

Každý mohl i letos sponzorovat svou vlastní žárovku na tomto stromě, poslat dárcovskou DMS a také si ji osobně symbolicky rozsvítit na webových stránkách www.radiocity.cz.

10687215_845605088794563_7715513727543559718_n

Letošní výtěžek podruhé v historii projektu přesáhnul magickou dvousettisícovou hranici. Posluchači radia City zaslali nejen 5.509 DMS, ale i další individuální finanční příspěvky, ze kterých získala nezisková organizace Spolu dětem 200.014 Kč na projekt Dejme šanci dětem. Peníze získaly konkrétní děti z pražských dětských domovů, kterým jsme společně splnili jejich přání. Posluchači tak nenadělovali barbíny, autodráhy ani mobily, ale vždy šlo o něco, co posune děti dál, pomůže jim zajímavě trávit volný čas, naučit se jazyky, rozvinout talent…. Děkujeme.

„Každý z nás občas propadá skepsi a letos jsme asi mnohokrát měli pocit, že v naší zemi nejdou věci tím správným směrem. Díky tisícům posluchačům radia City, kteří letos přispěli na projekt Rozsviťte s námi Prahu, tento pocit zmizel. Nahradila ho radost a taky naděje, že pro věci, které mají smysl, umíme táhnout za jeden provaz a sáhnout i do vlastní kapsy“, říká ředitelka programu radia City, Bára Lukášová.

Projekt „Rozsviťte s námi Prahu!“ vyvrcholil 29. listopadu na Staroměstském náměstí, kde byl za přítomnosti ranních moderátorů radia City Vojty Eflera a Ivy Lecké předán symbolický šek s uvedenou částkou ředitelce neziskové organizace Spolu dětem, paní Nadě Dittmannové.

„Projekt radia City podpořili a své DMS odeslali i patroni letošního ročníku: Bob Klepl, Iva Kubelková a Martin Zounar, kterým patří také velký dík. Především ale děkujeme všem Pražanům a posluchačům radia City, kteří se zapojili a mají tak své žárovky na pražském vánočním stromě.“, uzavírá Michal Krčmář, marketingový manažer radia City.

Zdroj: Radio City
Foto: Ondřej Pojmon, radio City
Video: Ondřej Lukáš, radio City